Tešlai reikės:
- 500 g miltų
- 200 g sviesto
- 100 g cukraus
- 2 kiaušinių
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- 2 šaukštų grietinės
- 1 citrinos žievelės (nutarkuota)
Varškės įdarui reikės:
- 1 kg varškės „President“ (kreminė 9 proc. varškė)
- 5 kiaušinių
- 150 g cukraus
- 100 g sviesto (tirpinti)
- 1 pakelio vanilinio cukraus
- saujos-kitos nuplautų razinų
Tešlos ruošimas
Sviestą išsukame iki purumo. Kiaušinius išplakame su cukrumi. Visas sudedamasias dalis supilame į vieną dubenį ir užminkome tešlą. Atšaldome ją šaldytuve. Tešlą padaliname į tris dalis, kurių viena bus mažesnė, o kitos dvi vienodai lygios.
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Mažąją tešlos dalį paliekame šaltai, o kitas dvi išsikočiojame ant kepimo popieriaus tokiu dydžiu, kokioje kepimo formoje finale kepsime visą pyragą. Kiekvieną iš paruoštų tešlos sluoksnių kepame apie 10-15 min., kol tešla šiek tiek pagels.
Varškės paruošimas
Kiaušinius išsukame su cukrumi iki baltumo ir tada visas sudedamąsias dalis gerai išmaišome.
Pyrago ruošimas
Į kepimo formą dedame vieną apkeptą tešlos sluoksnį, ant jo sudedame pusę varškės įdaro. Dedame antrą tešlos sluoksnį ir likusią varškę. Iš mažojo gabaliuko tešlos pasiruošiame tešlos virveles ir jas išdėliojame ant viršaus, kad gautųsi gražios grotelės. Kepame apie 45-50 min. Atvėsintą pyragą pabarstome cukraus pudra.