Nuvykę į Vietnamą Adomaičiai jau pirmą vakarą užsisakė šios sriubos ir dar vieną patiekalą - antram. „Tas kitas patiekalas net netilpo - „Pho Bo" sriuba yra labai soti. Vietiniai ją valgo pusryčiams, pietums ir vakarienei. Tad drąsiai galime teigti, kad tai - Vietnamo virtuvės perlas", - teigė L.Adomaitis.
„Pho Bo" sriubai reikės
sultinio (3 porcijoms - maždaug 1 l)
žalios, plonai pjaustytos jautienos išpjovos (apie 200 g)
saujos pupelių daigų
vieno didelio smulkiai supjaustyto raudonojo svogūno
maždaug 5 cm ilgio imbiero gabalėlio, smulkiai supjaustyto
šviežių kalendros lapų
anyžiaus žvaigždės
maždaug 100 g plačių ryžių makaronų (noodles)
kelių gvazdikėlių
mėtos lapelių
nesmulkintų pipirų
kelių šaukštų žuvies padažo
šiek tiek aitriųjų paprikų
poros šaukštų laimo sulčių
Sultinį išvirkite su imbieru, svogūnais, anyžiais, pipirais, gvazdikėliais. Nukoškite, kad liktų tik skaidrus buljonas. Nuovirų nereikės.
Dar pavirkite įpylę žuvies padažo, laimo sulčių, maišykite. Dėkite pipirų, druskos pagal skonį.
Tuo metu ryžių makaronus užplikykite verdančiu vandeniu, palikite pastovėti 5 min. Nupilkite vandenį.
Makaronus ir jautieną padalinkite porcijomis į dubenis, užpilkite sultiniu, įdėkite pupelių daigų, žalio svogūnėlio, šiek tiek aitriųjų paprikų, mėtos ir kalendros lapelių.
Patiekite su laimo ketvirčiu.
Lino Adomaičio laidą „Pasaulis nuostabus" žiūrėkite kiekvieną sekmadienį 12:00 val. per „Lietuvos ryto" televiziją ir populiariausioje interneto televizijoje lrytas.tv