Šio pyrago užteks 8–10 asmenų.
Pagrindui reikės:
- 400 g meduolių
- 150 g lydyto sviesto
Varškės kremui reikės:
- 500 g švelniosios varškės
- 400 ml grietinėlės
- 100 g cukraus pudros
- 20 g smulkintos želatinos
- 1 tarkuotos citrinos žievelės
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus
Jogurtiniam kremui reikės:
- 0,5 l natūralaus jogurto
- 50 g cukraus pudros
- 1 prinokusio mango
- 50 ml apelsinų sulčių
- 15 g smulkintos želatinos
Įdarui reikės:
- 250 g šviežių aviečių
- 0,5 kg mandarinų
Papuošti reikės:
- 0,5 kg mandarinų
- šviežių mėtų lapelių
Pagrindui į virtuvinio kombaino indą sudėkite meduolius, supilkite lydytą sviestą ir gerai sutrinkite. Torto formos dugną išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite paruoštą masę. Ją gerai suspauskite.
Ant paruošto pagrindo sudėliokite avietes.
Varškės kremui varškę sutrinkite su cukraus pudra, vaniliniu cukrumi ir tarkuota žievele. Pašildykite truputį grietinėlės ir joje ištirpinkite želatiną. Likusią grietinėlę išplakite ir atsargiai sumaišykite su varške bei tirpinta želatina. Kremą pilkite ant paruošto pagrindo. Sudėkite mandarinų skilteles.
Jogurtiniam kremui elektriniu smulkintuvu sutrinkite jogurtą, smulkintą mangą ir cukraus pudrą. Pakaitinkite apelsinų sultis ir jose ištirpinkite želatiną. Supilkite ją į jogurto ir mango masę. Gautą kremą supilkite ant varškės kremo.
Paruoštą pyragą įdėkite kelioms valandoms į šaldytuvą, kad sustingtų.
Sustingusį papuoškite mandarinų skiltelėmis ir mėtų lapeliais.