Pagrindui reikės:
10 šokoladinių sausainių
2 v.š. kokoso drožlių
3 v.š. sviesto
3 v.š. šviesiai rudo cukraus
Įdarui ar užpilui reikės:
400g moliūgo
400 g kreminės varškės
3 kiaušinių
200 g cukraus
po žiupsnelį malto muskato riešuto, imbiero, kvapniųjų pipirų, kardamono
1 a.š. cinamono
4 v.š. miltų
1 v.š. vanilės
Moliūgą sudėkite į mikrobangei tinkamą indą, uždengite virtuvine plėvele ir kepkite mikrobangų krosnelėje apie 8 min. Jei nemėgstate mikrobangių, moliūgą išvirkite vandenyje ar garuose.
Sausainius su kokosu ir cukrumi sudėkite į smulkintuvą ir susmulkinkite. Į masę supilkite tirpintą sviestą, išmaišykite. Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių. Kepimo skardą (geriausiai – kvadratinę) išklokite kepimo popieriumi ir ant jo tolygiai paskirstykite sausainių pagrindą. Moliūgą sudėkite į ta patį smulkintuvą ir susmulkinkite iki košės konsistencijos. Kreminę varškę išsukite su cukrumi ir sudėkite į indą su moliūgo koše, išmaišykite. Į masę sudėkite prieskonius, vanilę ir kiaušinius ir dar kartą išmaišykite. Galiausiai sudėkite miltus ir vėl išmaišykite.
Paruoštą masę paskirstykite ant sausainių pagrindo. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 50 min. Įšimtą pyragą atvėsinkite ir dar bent porą valandų palaikykite šaldytuve.
Skanaus!