Štai visai neseniai jis gavo du didžiulius moliūgus, sveriančius po 60 kilogramų.
Dainininkas iš jų nusprendė išvirti gardžią moliūgų sriubą ir ja pavaišinti bičiulius. Sukviesti į Vilniaus restoraną „Soul & Pepper“ jie turėjo progą įvertinti ne tik atlikėjo muziką, bet ir virtuvės kūrybą.
Jurgio Didžiulio ir restorano „Soul & Pepper“ rudeninis receptas:
Moliūgų sriuba
Jai reikės:
1 vidutinio dydžio (~2kg) moliūgo
2-3 svogūnų
4 skiltelių česnako
2 saliero stiebų
alyvuogių aliejaus, šviežių čiobrelio šakelių, šalavijo (nebūtinai) šakelių, pipirų ir druskos
vištienos arba daržovių sultinio
grietinėlės arba kokosų pieno
didelės kepimo skardos ir puodo
Skrebučiams reikės:
mėgstamos šviesios duonos
alyvuogių aliejaus
Parmezano sūrio
Nulupkite moliūgą, svogūnus ir česnako skilteles. Moliūgą supjaustykite riekelėmis, svogūnus – ketvirčiais, o česnako nepjaustykite. Viską sudėkite į kepimo skardą kartu su nepjaustytais saliero stiebais, pagardinkite pipirais ir druska, pašlakstykite aliejumi. Kepkite karštoje orkaitėje, kol suminkštės – apie valandą.
Iškepusias daržoves sudėkite į puodą kartu su čiobrelių ir šalavijo šakelėmis, užpilkite vištienos sultiniu, kad viską apsemtų. Pavirkite 10 min. ir išimkite salierą ir prieskonių šakeles. Sriubą sutrinkite mikseriu. Įpilkite grietinėlės arba kokosų pieno ir dar kartą užvirkite. Sriuba paruošta.
Skrebučiams duoną supjaustykite kvadratėliais ir išdėliokite skardoje. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir užtarkuokite Parmezano. Kepkite karštoje orkaitėje iki kol apskrus viršus. Pamaišykite, užtarkuokite dar sūrio ir truputį dar pakepkite.
Skanaus!