Šįkart siūlome paragauti porų ir bulvių sriubos. Įsidėmėkite receptą.
Porų ir bulvių sriuba (2 porcijos)
Reikės:
100 g porų
1 svogūno
80 g bulvių
20 g sviesto
0,5 l vištienos sultinio
50 ml grietinėlės (35 proc. riebumo)
druskos
2 česnako skiltelių
Smulkiai supjaustykite nuluptas bulves, porus, svogūną ir dėkite troškinti į puodą su ištirpintu sviestu.
Patroškinkite daržoves 5 minutes. Pilkite sultinį ir virkite ant silpnos ugnies 10 minučių. Supilkite grietinėlę ir dar pavirkite 5 minutes. Išvirusią masę sutrinkite trintuvu iki vientisumo. Įberkite druskos, išspauskite česnaką ir pavirkite 2 minutes.
1 porcijos energinė vertė – 210 kcal
Receptas – iš knygos „Ką valgyti susirgus vėžiu?“. Šis patiekalas tinka ne tik sergantiems, bet ir visiškai sveikiems.