Jums reikės
600 g juodo šokolado, 200 g sviesto, 6 kiaušinių, 10 nubrauktų šaukštų miltų, 2 indelių karamelizuoto kondensuoto pieno, iki 200 g maltų migdolų, iki 1 stiklinės cukraus. Taip pat - sviestinio popieriaus.
Kaip gaminti?
Šokoladą sulaužome mažais gabaliukais ir ištirpdome su sviestu. Masę sumaišome, įberiame maltus migdolus, šiek tiek cukraus (pagal receptą siūloma 1 stiklinė, bet su ja tortas – labai saldus).
Išplakame šešis kiaušinius. Trynius ir baltymus plakame atskirai. Įdedame 10 šaukštų (nubrauktų) miltų. Viską sumaišome.s
Saugome šokolado masę nuo smaližių – dar net nepagamintas tortas jau traukia mažuosius ir ne tik.
Kepimo skardą išklojame sviestiniu popieriumi. Masę padaliname į tris dalis, klojame pirmą dalį kaip pagrindą. Ant jo išliejame pirmąjį karamelizuoto kondensuoto pieno indelį. Vėl dedame šokolado masę ir antrąjį indelį kondensuoto pieno. Uždedame paskutinį šokolado masės sluoksnį.
Jis turi visiškai uždengti kondensuotą pieną.
Tortą kepame 40 minučių 170 laipsnių temperatūroje. Svarbu torto neperkepti. Prieš patiekiant ant stalo reikia, kad jis atšaltų.
Tortą galima papuošti šokoladiniu glaistu ir uogomis. Skanaus!