Vienas jų – trinta daržovių sriuba su anyžiais ir cinamonu. Ši sriuba – ne tik gardi, bet ir turi mažai kalorijų. Tad tikrai nepriaugsite papildomų kilogramų, jei ją valgytumėte net ir kasdien.
Pikantiška trinta daržovių sriuba (pakaks 10 asmenų)
Reikės:
1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus
10 stiklinių kubeliais pjaustytų moliūgų
1 stiklinės kubeliais pjaustytų morkų
1 stiklinės kubeliais pjaustytų salierų
2 stiklinės kubeliais pjaustytų svogūnų
2 gvazdikėlių
½ arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
½ arbatinio šaukštelio anyžių
2 mažų cinamono lazdelių
6 stiklinių daržovių sultinio arba vandens
3 stiklinių pieno
druskos ir pipirų pagal skonį
klevų sirupo (neprivalomas)
½ stiklinės kubeliais pjaustyto apkepto obuolio
¼ stiklinės skrudintų moliūgo sėklų
2 arbatinių šaukšteliai česnako laiškų
1. Dideliame puode įkaitinkite aliejų. Sudėkite moliūgus, morkas, salierus ir svogūnus, viską pasūdykite, ir virkite ant vidutinės kaitros, kol daržovės suminkštės, apie 10 minučių.
Neleiskite joms apskrusti.
Supilkite sultinį. Kai užvirs, puodą uždenkite, ir viską troškinkite, kol daržovės visiškai suminkštės, apie 15 minučių.
2. Nukelkite puodą nuo ugnies. Supilkite pieną. Maišykite trintuvu, kol viskas taps vientisos masės. Pagardinkite druska, pipirais ir klevų sirupu. Supilstykite sriubą į 10 dubenėlių.
Papuoškite obuoliais, moliūgų sėklomis ir česnako laiškais.
Parengė Agnė Cicėnaitė