Šviežias žaliuokes sluoksniuokite emaliuotame puode taip: ant dugno berkite druskos, smulkintų lauro lapų, kvapniųjų maltų pipirų ir dėkite sluoksnį griežinėliais supjaustytų svogūnų.
Ant viršaus dėkite žaliuokių sluoksnį, o virš jo – vėl svogūnų ir prieskonių. Ir taip sluoksniuokite iki puodo viršaus – viršutinis sluoksnis turėtų būti prieskoniai su svogūnais.
Rankomis paslėkite grybus, kol atsiras skysčio. Tada puodą su žaliuokėmis virkite ant mažos ugnies ir nugriebkite putas.
Virkite 5-10 minučių ir palikite, kad žaliuokės puode parūgtų 3 dienas. Po to grybus vėl užvirinkite, nugraibykite putas ir sandariai uždarykite švariuose iškaitintuose stiklainiuose.
Valgant žaliuokes jokių priedų nereikia, nes jos pačios bus labai skanios, aromatingos.