Aromatingas patiekalas žiemai – raugintos žaliuokės

2014 m. rugsėjo 16 d. 10:45
Žaliuokės auga smėlyje, todėl plaunant grybus smėlio likučiai neretai lieka. Patartina žaliuokes, perplautas du kartus, porą valandų ar ilgiau pamirkyti šaltame sūdytame vandenyje, o po to dar kartą perplauti. Tokius patarimus davė grybų patiekalų ruošimą puikiai išmananti iš Dzūkijos kilusi buvusi parlamentarė Danutė Bekintienė, pasiūliusi raugintų žaliuokių receptą.
Daugiau nuotraukų (1)
Šviežias žaliuokes sluoksniuokite emaliuotame puode taip: ant dugno berkite druskos, smulkintų lauro lapų, kvapniųjų maltų pipirų ir dėkite sluoksnį griežinėliais supjaustytų svogūnų.
Ant viršaus dėkite žaliuokių sluoksnį, o virš jo – vėl svogūnų ir prieskonių. Ir taip sluoksniuokite iki puodo viršaus – viršutinis sluoksnis turėtų būti prieskoniai su svogūnais.
Rankomis paslėkite grybus, kol atsiras skysčio. Tada puodą su žaliuokėmis virkite ant mažos ugnies ir nugriebkite putas.
Virkite 5-10 minučių ir palikite, kad žaliuokės puode parūgtų 3 dienas. Po to grybus vėl užvirinkite, nugraibykite putas ir sandariai uždarykite švariuose iškaitintuose stiklainiuose.
Valgant žaliuokes jokių priedų nereikia, nes jos pačios bus labai skanios, aromatingos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.