Dzūkiška kopūstų, morkų ir voveraičių mišrainė

2014 m. rugsėjo 5 d. 14:47
Ligita Valonytė
Receptas
Dzūkams vienas vertingiausių grybų – voveraitės. Dzūkijoje sodybą turinti šeimininkauti mėgstanti buvusi parlamentarė Danutė Bekintienė pasidalijo kopūstų, morkų ir voveraičių mišrainės receptu. Mišrainę galima valgyti ir šaltą, ir pašildytą ant viryklės. Abiem atvejais – gardu.
Daugiau nuotraukų (1)
Reikės:
  • 1 kg virtų voveraičių;
  • 1 kg šviežių kopūstų;
  • 0,5 kg morkų;
  • 3 didelių svogūnų;
  • 250 ml aliejaus;
  • druskos, juodųjų pipirų;
  • 2 šaukštų pomidorų padažo;
  • 2 šaukštų cukraus;
  • lauro lapų, krapų.
Aliejuje pakepinkite smulkiai supjaustytus svogūnus, sudėkite stambiai tarkuotas morkas, jas patroškinkite. Po to dėkite supjaustytus kopūstus ir apvirtas voveraites.
Mišrainę pasūdykite, įberkite cukraus ir troškinkite puode apie 1 valandą. Prieš baigdami troškinti įberkite juodųjų pipirų, įdėkite lauro lapų, žiupsnelį krapų ir pomidorų padažo.
Masę dar kartą patroškinkite apie 10 minučių , po to sukrėskite į karštus stiklainius ir užsukite. Atvėsusius stiklainius su mišraine padėkite šaltai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.