Reikės:
- 1 kg virtų voveraičių;
- 1 kg šviežių kopūstų;
- 0,5 kg morkų;
- 3 didelių svogūnų;
- 250 ml aliejaus;
- druskos, juodųjų pipirų;
- 2 šaukštų pomidorų padažo;
- 2 šaukštų cukraus;
- lauro lapų, krapų.
Aliejuje pakepinkite smulkiai supjaustytus svogūnus, sudėkite stambiai tarkuotas morkas, jas patroškinkite. Po to dėkite supjaustytus kopūstus ir apvirtas voveraites.
Mišrainę pasūdykite, įberkite cukraus ir troškinkite puode apie 1 valandą. Prieš baigdami troškinti įberkite juodųjų pipirų, įdėkite lauro lapų, žiupsnelį krapų ir pomidorų padažo.
Masę dar kartą patroškinkite apie 10 minučių , po to sukrėskite į karštus stiklainius ir užsukite. Atvėsusius stiklainius su mišraine padėkite šaltai.