Gal todėl, kad esu smaližė. Negaliu atsispirti saldiems gaminiams“, – prisipažino alytiškė Jūratė Jaciunskienė.
Skaniai pavalgyti jai yra vienas didžiausių malonumų. Kai Jūratės dukra užaugo ir išsikraustė atskirai gyventi, maistą moteris gamina rečiau.
„Namuose dabar liko tik vienas vaikas – mano vyras. Jis be mėsos išgyventi nemokėtų, todėl kartais dėl jo kokį mėsišką patiekalą pagaminu. O pati galėčiau maitintis daržovėmis, vaisiais ir saldumynais“, – sakė Jūratė.
Alytiškė siūlo pasimėgauti gardžiais keksiukais – skaitykite receptą. „Garantuoju, kad šis skanėstas pavyks net labiausiai nepatyrusiam žmogui virtuvėje“, – užtikrino alytiškė.
Dvylikai keksiukų reikės:
1 indelio kondensuoto pieno
3 kiaušinių
50 g sviesto
180 g miltų
1 arbatinio šaukštelio sodos (nugesintos actu)
Kelių šaukštų rūgščios uogienės
Kremui reikės:
200 ml grietinėlės (36 proc. riebumo)
250 ml maskarponės sūrio
pusės stiklinės cukraus pudros
pusės citrinos sulčių
Užmaišome tešlą:
kondensuotą pieną supilame į dubenį, įmušame kiaušinius ir išmaišome. Sviestą ištirpiname ir supilame į kondensuoto pieno masę, išmaišome. Sodą nugesiname actu ir įmaišome į kondensuoto pieno bei kiaušinių masę.
Į tą pačią masę persijojame miltus. Viską išmaišome. Gausis grietinės tirštumo tešla, kurią padaliname į 12 kepimo sijonėlių, ant viršaus uždedame po šaukštelį uogienės, ir pašauname į orkaitę. Kepame apie 25 minutes 190 laipsnių temperatūroje.
Kepant keksiukai iškils, uogienė liks keksiuko viduje.
Paruošiame kremą:
Išplakime grietinėlę iki standumo, maskarponės sūrį sumaišykime su cukraus pudra ir viską įmaišykite į grietinėlę. Naudodami konditerinį švirkštą, papuoškime keksiukus. Ant kremo viršaus galima uždėti po vyšnią ar braškę, arba apibarstyti šokolado drožlėmis.
Iš kremui skirtų produktų gaunasi gerokai per daug kremo, todėl galima iškart kepti daugiau keksiukų arba pasigaminti plikytų sausainių, į kuriuos prikišime likusį kremą.