Žuvies putėsius gali valgyti ir tie, kurie laikosi dietos – vienoje porcijoje yra tik 200 kilokalorijų. O jeigu valgytojai reikalauja sotesnio maisto, putėsius patiekite su garnyru – troškintomis daržovėmis, bulvėmis ar ryžiais.
Menkės putėsiams reikės (2 porcijoms):
- 150 gramų menkių filė
- pusės svogūno
- 3-4 česnako skiltelių
- 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
- druskos
- 2 kiaušinių baltymų
- 50 mililitrų grietinėlės (35 proc. riebumo)
Keptuvėje su aliejumi trumpai pakepkite smulkiai pjaustytus česnakus, svogūną ir padėkite į šalį.
Išplakite kiaušinių baltymus. Menkių file su grietinėle ir apkeptomis daržovėmis sutrinkite trintuvu. Įberkite druskos, sudėkite baltymus ir viską gerai išmaišykite.
Masę dėkite į kepimo formeles, ištrintas aliejumi, ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, 20 minučių.
Skanaus!