Grikių ir cukinijų paplotėliai (3-4 asm)
Reikės:
10 šaukštų sausų grikių
3 kiaušinių
1 vidutinės arba 2 mažų cukinijų
gabalėlio fetos sūrio
3-4 šaukštų miltų
ryšelio petražolių, sukapotų
2-4 žalių svogūnų laiškų, smulkiai supjaustytų
druskos, pipirų
aliejaus kepimui
Grikius nuplauname, užpilame vandeniu, kad apsemtų maždaug 1.5 cm, pasūdome, užverdame. Sumažiname ugnį, ir verdame apie 10 minučių, arba kol grikiai išbrinksta, sugeria visą vandenį, ir suminkštėja, bet nesuverda į košę. Atvėsiname.
Cukinijas sutarkuojame stambia tarka. Naudodami marlės maišelį išspaudžiame sultis.
Dideliame dubenyje suplakame kiaušinius, sudedame sutrupintą fetos sūrį, supilame atvėsusius grikius, sudedame tarkuotas nuspaustas cukinijas, įberiame druskos, pipirų ir suberiame miltus ir visus sukapotus žalumynus. Viską gerai išmaišome – masė turi gautis tokia, kad kotletus būtų galima formuoti rankomis. Jei masė per skysta, įdedame daugiau miltų.
Didelėje keptuvėje įkaitiname aliejų. Šlapiomis rankomis formuojame kotletus ir juos kepame iš abiejų pusių po 3-4 minutes, kol kotletai gražiai apskrus, vidus bus iškepęs, sultingas ir minkštas.
Kotletus pateikiame kaip įprasta – su žalių daržovių salotomis arba kitais mėgstamais priedais.