Reikės:
- 3 aitriųjų bei saldžiųjų paprikų;
- 1-2 česnakų skiltelių;
- 0,5 kg jautienos faršo;
- skardinės savose sultyse konservuotų pomidorų;
- konservuotų pupelių indelio;
- 100 g fermentinio sūrio;
- druskos;
- mėgstamų prieskonių;
- petražolių;
- prancūziško batono.
Gaminimo būdas:
Į keptuvę beriame faršą, kapotus česnakus, prieskonius ir kepame viską apie 10 minučių.
Į puodą dedame jau apkepusį faršą, konservuotus pomidorus, supjaustytas paprikas. Troškiname ant vidutinės ugnies apie 15 minučių.
Praėjus šiam laikui į puodą įmetame pupeles bei vėlgi troškiname apie 10 minučių. Troškinį patiekiame dubenėliuose, ant viršaus užtarkuojame sūrio ir papuošiame petražolėmis.
O kad patiekalas būtų dar gardesnis, supjaustome batoną riekelėmis, aptepame sviestu, sumaišytu su česnaku bei petražolėmis ir paskrudiname orkaitėje!
Apskrudusios, traškios baltos duonos ir čili troškinio kombinacija – tikra palaima skrandžiui ir puikus atkirtis šalčiui.
Skanaus!