Jafoje yra net restoranas, kurio meniu yra vienintelis įrašas – šakšuka. Tiesa, šiame restorane šakšuka gaminama pagal įvairiausius receptus – aštri su aitriosiomis paprikomis, arba žalios spalvos, su daug porų ir fetos sūriu.
Vasara – šviežių pomidorų metas. Bet šakšuką galima gaminti ir iš konservuotų – turbūt užtruksite ilgiau garindami skystį. Į tradicinę šakšuką, be pomidorų dar galima įdėti saldžių paprikų. Žodžiu, eksperimentuokite į sveikatą!
Šakšuka (2 asm)
- 5 prinokę pomidorai
- 2 šaukštai aliejaus (pageidautina alyvuogių)
- 1 nedidelis svogūnas, supjaustytas gabaliukais
- 3 skiltelės česnako, susmulkintos
- 2-4 kiaušiniai
- 1 šaukštelis druskos
- 1 šaukštelis cukraus
- 1 šaukštelis saldžiosios paprikos
- 1/4 šaukštelio kumino
- Juodųjų grūstų pipirų
- Žalumynai pateikimui (kapotos kalendros, petražolės, svogūnai)
Pomidorus minutei panardiname į verdantį vandenį, tada perliejame šaltu vandeniu. Nulupam pomidorų skūrelę. Supjaustome vidutinio dydžio gabalėliais.
Keptuvėje (kuri turi dangtį) įkaitiname aliejų ir jame pamažu kepiname smulkintus svogūnus. Kai jie suminkštėja, suberiame česnaką. Pakepiname dar minutę ir suberiame pomidorus. Pabarstome druska, cukrumi, pipirais, paprika, kuminu (galime dar pagardinti keliais šaukšteliais pomidorų pastos – bus graži raudona spalva). Kepiname visą masę laikas nuo laiko maišant.
Kai masė sutirštėja, išgaruoja skystis, paviršiuje padarome 4 duobeles. Į kiekivieną duobelę įmušame po kiaušinį. Uždengiame keptuvę dangčiu ir troškiname apie 3-4 minutes – iki norimo kiaušinio trynio iškepimo lygio. Kiaušiniai iškeps karštuose garuose.
Baigus kepti viską gausiai pabarstome žalumynais. Pateikiame su duona ir mėgstamomis daržovėmis.