Patiekalas, kuris užtikrins kraujo kokybę: lengvai pasigaminsite namuose (2)

2024 m. rugpjūčio 27 d. 18:00
Kauno klinikos
Kauno klinikų Kraujo centras pasidalijo patiekalu, kuris pasirūpins, kad jūsų kraujas būtų puikios kokybės. 
Daugiau nuotraukų (2)
„Jei norite užkandžio, kuris yra prisotintas geležies ir kitų maistinių medžiagų bei puikiai tinka universitetui ar mokyklai, siūlome pasigaminti Viduržemio jūros regiono avinžirnių tortiliją. Ši tortilija yra itin lengvai paruošiama ir labai patogus maistas, kurį galite neštis bet kur.
Ingredientai:
  • 1 skardinė avinžirnių, nusausinti ir nuplauti;
  • 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus;
  • 1 arbatinis šaukštelis maltų kmynų;
  • 1 arbatinis šaukštelis paprikos;
  • 1/2 arbatinio šaukštelio česnako miltelių;
  • 1/2 arbatinio šaukštelio svogūnų miltelių;
  • Druska ir pipirai pagal skonį;
  • 1/2 puodelio kubeliais pjaustytų agurkų;
  • 1/2 puodelio vyšninių pomidorų, perpjautų per pusę;
  • 1/4 puodelio raudonojo svogūno, smulkiai supjaustyto;
  • 1/4 puodelio kalamata alyvuogių, supjaustytų;
  • 2 šaukštai fetos sūrio (nebūtina);
  • Šviežios petražolės arba bazilikai, susmulkinti;
  • Viso grūdo arba špinatų tortilija.
Gaminimas:
Pagardinkite avinžirnius: į dubenį supilkite avinžirnius su alyvuogių aliejumi, kmynais, paprika, česnako milteliais, svogūnų milteliais, druska ir pipirais. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir pakepinkite avinžirnius apie 5–7 minutes, kol jie šiek tiek apskrus ir taps kvapnūs.
Paruoškite daržoves: kol kepa avinžirniai, supjaustykite agurką, per pusę perpjaukite vyšninius pomidorus, susmulkinkite raudonąjį svogūną ir supjaustykite alyvuoges.
Tortilijos sukimas: padėkite tortiliją, paskleiskite avinžirnių sluoksnį. Ant viršaus uždėkite kubeliais pjaustytą agurką, vyšninius pomidorus, raudonąjį svogūną, alyvuoges ir fetos sūrį, jei naudojate.
Sudėkite žoleles ir susukite: ant viršaus pabarstykite šviežių petražolių arba baziliko. Tvirtai susukite tortiliją ir perpjaukite pusiau.
Tortiliją suvyniokite į sviestinį popierių arba foliją, kad ją būtų lengva transportuoti ir išlaikyti šviežią.
Šis lengvai pagaminamas patiekalas yra maistingas, jame gausu geležies, o viso grūdo ar špinatų tortilija prideda papildomų skaidulų ir vitaminų. Be to, ją lengva pasigaminti iš anksto ir neštis visur kur keliaujate. Mėgaukitės sveiku užkandžiu gerinančiu Jūsų kraujo kokybę!“
tortilijareceptaiSveika mityba
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.