Maisto produktai, kurių negalima kepti folijoje: štai kodėl

2025 m. sausio 26 d. 17:48
Profesionalūs virėjai nerekomenduoja naudoti aliuminio folijos kepant kai kuriuos patiekalus orkaitėje, ir štai kodėl.
Daugiau nuotraukų (1)
Folija yra nepakeičiama kiekvienos šeimininkės pagalbininkė gaminant maistą. Ji dažnai naudojama mėsai, žuviai ir įvairioms daržovėms kepti. Kokių produktų nereikėtų kepti aliuminio folijoje, ir štai kodėl.
Bulvės. Šiose daržovėse yra daug sulčių, todėl kepant folijoje jos gali tapti vandeningos. O vietoj apetitą keliančių bulvių su traškia plutele galite gauti virtą patiekalą. Norint orkaitėje iškepti bulvių su traškia auksine plutele, geriau jas kepti be folijos.
Pomidorai. Profesionalūs virėjai nepataria kepti mėsos, žuvies ir kitų daržovių su pomidorais folijoje. Šiose daržovėse yra rūgščių, kurios, reaguodamos su aliuminiu, suteikia patiekalams metalo skonį.
Kopūstai. Jei baltuosius kopūstus kepsite aliuminio folijoje, jie praras savo skonį ir išvaizdą, virs daržovių tyrele. Be to, kopūstai išskiria daug sulčių, todėl kepdami folijoje jie vis tiek įgaus metalo skonį.
Prieskoniais pagardinti patiekalai. Paprika, ciberžolė ir aštrieji pipirai veikiami aukštos temperatūros pakeičia savo savybes, o tai gali neigiamai paveikti aliuminio folijoje gaminamo patiekalo skonį, rašo tsn.ua.
folijaorkaitėkeptos bulvės
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.