Tad šie pusryčiai puikiai tiks nuostabiam savaitgalio rytui.
Visagrūdžiai avižiniai dribsniai yra puikus kompleksinių angliavandenių, skaidulų ir antioksidantų šaltinis. Juose taip pat yra svarbių maistinių medžiagų, tokių kaip B grupės vitaminai, magnis ir geležis, kurie prisideda prie energijos palaikymo ir bendros geros savijautos.
Nepamirškite visada avižinę košę valgyti su geraisiais riebalais, taip ilgiau išliksite sotūs ir energingi.
Kepta košė
Reikės (1 porcijai):
50 g visagrūdžių avižinių dribsnių
1 a. š. lydyto sviesto (kepti)
1 puodelio augalinio gėrimo (pvz., migdolų pieno)
1 banano
1 v. š. migdolų kremo
1/4 a. š. cinamono
žiupsnelio ciberžolių
Gaminimas:
Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir ištirpinkite 1/2 šaukštelio lydyto sviesto. Suberkite avižinius dribsnius ir nuolat maišydami kepkite, kol jie įgaus lengvą riešutų aromatą ir pradės ruduoti (apie 3–5 min.). Būkite atsargūs, kad nesudegtų.
Perkelkite paskrudintus dribsnius į mažą puodą. Užpilkite augaliniu gėrimu (apie 1 puodelį), suberkite ciberžoles ir virkite ant vidutinės ugnies, kol dribsniai suminkštės ir pasieks norimą konsistenciją (apie 5–7 min.). Tuomet supjaustykite bananą į keturias dalis (išilgai per pusę, tada dar kartą skersai).
Keptuvėje ištirpinkite likusį 1/2 šaukštelio lydyto sviesto ir apkepkite banano gabalėlius iš abiejų pusių, kol jie taps auksiniai ir švelniai karamelizuoti. Kepdami pabarstykite cinamonu.
Perkelkite išvirtą avižinę košę į dubenį, ant viršaus uždėkite karamelizuotus bananus ir užpilkite 1 šaukštą migdolų kremo. Jei norite saldesnės košės, galite įdėti šiek tiek medaus ar klevų sirupo, o norėdami daugiau traškumo užberkite skrudintų migdolų ar kitų riešutų gabalėlių. Skanaus!