Gydytojai pabrėžia, kad subalansuota mityba gali apsaugoti organizmą nuo vėžinių ląstelių augimo.
O kai kurie maisto produktai gali daryti stebuklus, nes sumažina piktybinių navikų riziką.
Kokie maisto produktai stabdo vėžinių ląstelių augimą? Viso pasaulio mokslininkai jau daugiau nei pusę amžiaus tiria mitybos poveikį vėžiui.
Atlikę eksperimentus ekspertai nustatė maisto produktus, kurie gali kovoti su vėžiu.
Juos reikėtų įtraukti į visų žmonių, ne tik sergančių vėžiu, mitybą, kad apsaugotų jų organizmą nuo piktybinių navikų augimo.
Pomidorai. Dėl juose esančių antioksidacinių junginių – likopeno ir karotinoidų – šios daržovės užkerta kelią vėžinių navikų atsiradimui. Pomidorus reikėtų vartoti reguliariai, kad išvengtumėte gimdos kaklelio, skrandžio ir prostatos vėžio.
Svogūnuose ir česnakuose yra fitocheminių medžiagų, neleidžiančių kancerogenams kauptis žmogaus organizme. Amerikiečių mokslininkai atliko tyrimą ir nustatė, kad žmonės, kurie kasdien valgo šias daržoves, beveik neserga tam tikromis vėžio rūšimis – plaučių, odos ir storosios žarnos vėžiu.
Ankštinės daržovės. Pupelėse, pupelėse ir sojos pupelėse yra riebalų rūgščių, kurios stabdo vėžinių ląstelių augimą. Be to, ankštinėse daržovėse yra daug ląstelienos ir augalinių baltymų, kurie užtikrina visų organizmo ląstelių augimą ir vystymąsi.