Atskleidė, kokį „supermaistą“ vietoje pietų valgo su vėžiu kovojantis Karolis III: nauda sveikatai – didžiulė

2024 m. spalio 12 d. 16:58
Lrytas.lt
Su vėžiu kovojantis Karalius Karolis III į savo racioną įtraukė dietologų patvirtintą „supermaistą“, rašo „Daily Mail“.
Daugiau nuotraukų (1)
Pasak šaltinio, karaliui buvo rekomenduojama suvalgyti pusę avokado vietoj sočių pietų. Iš pradžių šios rekomendacijos karalius ėmėsi nedrąsiai.
Šaltinis laikraščiui paaiškino: „Pradžioje nenorėdamas, dabar jis pietų metu užkandžiauja. Suvalgo pusę avokado. Tai svarbu, ypač sergant.“
Nors kai kuriems gali atrodyti, kad avokadas yra savitas užkandžių pasirinkimas, mitybos terapeutas paminėjo jo naudą sveikatai ir gerai subalansuotai mitybai.
Kerry Beeson iš „Prep Kitchen“ informavo „Gloucestershire Live“ apie tai, kaip avokadai užtikrina „nuolatinį energijos išsiskyrimą visą dieną“, be to, yra puikus skaidulų šaltinis.
„Avokaduose gausu mononesočiųjų riebalų, kurie yra naudingi širdžiai ir gali užtikrinti nuolatinį energijos išsiskyrimą visą dieną, – pastebėjo ji. – Šis vaisius taip pat yra geras maistinių skaidulų šaltinis, kuris padeda sulėtinti angliavandenių įsisavinimą ir reguliuoja cukraus kiekį kraujyje, užtikrina stabilesnį ir ilgalaikį energijos išsiskyrimą visą dieną“.
Avokadų nauda sveikatai – didžiulė, nes juose yra stiprinančių B grupės vitaminų, tokių kaip B5, B6 ir folio rūgšties, kartu su vitaminu K, vitaminu E ir kaliu – maistinėmis medžiagomis, kurios yra gyvybiškai svarbios energijos apykaitai ir ląstelių funkcijai, rašo express.co.uk.
Galingą antioksidacinį poveikį turi ne tik šis žaliasis vaisius, bet ir kava be juodasis šokoladas.
Karalius Karolis IIIVėžysMityba
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.