Kaip „Lidl“ užtikrina vaisių ir daržovių šviežumą bei kokybę

2024 m. rugsėjo 27 d. 18:00
Rudenį prekybos tinklo „Lidl“ daržovių ir vaisių skyrius pasipildo dar daugiau įvairių gėrybių iš Lietuvos ir užsienio ūkininkų. Siekdamas, kad derlius parduotuves pasiektų kuo šviežesnis ir kokybiškesnis, „Lidl“ imasi ypatingų priemonių – nuo specialių reikalavimų ūkininkams iki papildomo vaisių ir daržovių tikrinimo. Plačiau apie tai, kaip prekybos tinklas rūpinasi derliaus kokybe, pasakoja Karolis Lebednikas, „Lidl Lietuva“ Kokybės užtikrinimo departamento vadovas.
Daugiau nuotraukų (4)
Reikalavimai augintojams – bene griežčiausi rinkoje
Visiems „Lidl“ vaisių ir daržovių augintojams tiek Lietuvoje, tiek kitose šalyse yra taikomi itin aukšti reikalavimai, kurie padeda garantuoti derliaus kokybę ir šviežumą.
„Mūsų reikalavimai augintojams – griežtesni negu reikalauja Europos Sąjungos (ES) reglamentas ir vieni griežčiausių Lietuvos rinkoje. Reikalaujame, kad šviežiuose vaisiuose ir daržovėse nustatytas veikliųjų medžiagų likučių kiekis neviršytų trečdalio leistinos normos, numatytos pagal ES reikalavimus. Taip pat – juose negali būti daugiau kaip penkių rūšių auginimo metu naudotų veikliųjų medžiagų likučių“, – sako K.Lebednikas.
Norėdamas įsitikinti, kad ūkiai tikrai laikosi šių reikalavimų, „Lidl“ reguliariai atlieka analitinius laboratorinius tyrimus dėl veikliųjų medžiagų likučių ir kitų, „Lidl“ bei teisės aktais nustatytų, reikalavimų laikymosi.
Specialūs tvarumo reikalavimai
Taip pat „Lidl“ vaisių ir daržovių tiekėjų reikalauja laikytis specialių tvarumo ir socialinės atsakomybės reikalavimų.
„Tiek Lietuvoje, tiek užsienyje atidžiai atsirenkame patikimus ir stiprius vaisių bei daržovių augintojus, kurie turi „Global G.A.P.“ sertifikatą. Šis įrodo, kad augintojo ūkis yra tvarus, vystomas darniai, tausoja gamtos išteklius bei rūpinasi darbuotojų bei produktų sauga. Taip pat turime ir papildomą reikalavimą – visi mūsų augintojai turi turėti „GRASP“ sertifikatą, įrodantį augintojo socialinę atsakomybę jo darbuotojų atžvilgiu. Esame bene vieninteliai iš didžiųjų prekybos tinklų Lietuvoje keliantys savo ūkininkams tokius reikalavimus“, – sako K.Lebednikas.
Papildomai derlių tikrina pats „Lidl“
Stengdamasis klientams pasiūlyti aukštos kokybės ir itin šviežią ūkio produkciją už patrauklią kainą, „Lidl“ kelia aukštus reikalavimus ne tik ūkininkams, bet ir sau pačiam.
„Patys kruopščiai tikriname į mūsų logistikos centrus atkeliavusį derlių. Produktų kokybę ir šviežumą matuojame vertindami jų išvaizdą, kvapą, skonį, taip pat pasitelkiame įvairius prietaisus, skirtus įvertinti vaisių bei daržovių spalvos plotą, kietumą, saldumą. Patikrintos ūkio ir sodų gėrybės yra laikomos skirtingų temperatūrų zonose, kuriose taip pat yra įdiegta drėgmės palaikymo sistema. Tai leidžia išlaikyti vaisių ir daržovių šviežumą bei skonio savybes“, – sako K.Lebednikas.
Į parduotuves – per kelias valandas
Siekdamas, kad klientus pasiektų kuo šviežesnis derlius, „Lidl“ stengiasi, jog vaisiai ir daržovės iš logistikos centrų į parduotuves iškeliautų kuo sparčiau.
„Vaisių bei daržovių gabenimui pasitelkiame sunkvežimius, kurių priekabos turi skirtingų temperatūrų zonas. Tai leidžia vos vienu sunkvežimiu į parduotuvę atgabenti skirtingų laikymo sąlygų reikalaujančius vaisius bei daržoves, tuo pačiu išlaikant aukštą jų kokybę bei šviežumą. Dėl šių sprendimų derlius, pavakarę atkeliavęs į „Lidl Lietuva“ logistikos centrus, vos per kelias valandas yra išskirstomas į skirtingas parduotuves ir ryte pirkėjai jau gali mėgautis šviežia produkcija“, – sako K.Lebednikas.
Šviežių ir už patrauklią kainą vaisių bei daržovių galima rasti 75-iose Lietuvoje veikiančiose „Lidl“ parduotuvėse 28 šalies miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje, Kaišiadoryse, Nemenčinėje, Gargžduose ir Molėtuose.
LidlVaisiaidaržovės
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.