Vaisiai ir daržovės „Lidl“ parduotuvių lentynose – trumpiau nei per parą (1)

2024 m. rugsėjo 20 d. 16:00
Vaisių ir daržovių šviežumo užtikrinimas prekybos tinkluose reikalauja ne tik specialių šių produktų laikymo sąlygų, įrenginių, bet ir greito, koordinuoto visos komandos darbo. Pasak „Lidl Lietuva“ Kokybės užtikrinimo departamento vadovo Karolio Lebedniko, tam, kad pirkėjai ryte lentynose rastų šviežius produktus, logistikos darbuotojai darbuojasi ir naktimis, o derlius iš tiekėjų bei ūkininkų lentynas pasiekia per 24 valandas.
Daugiau nuotraukų (3)
„Lidl“ misija užtikrinti vaisių ir daržovių šviežumą prasideda dar logistikos centruose, kur atkeliavusio derliaus kokybę prižiūri „Lidl“ komanda. Į logistikos centrus atkeliavusios ūkio ir sodų gerybės yra tikrinamos specialiais prietaisais. Pavyzdžiui, refraktometru matuojamas vaisių paviršiaus spalvos plotas, kietumas ir saldumas. Obuolių, nektarinų, kriaušių kietumas įprastai papildomai tikrinamas ir dar vienu įrankiu – penetrometru. Produktų kokybė ir šviežumas yra vertinami ir pagal jų išvaizdą, kvapą bei skonį.
„Patikrinti vaisiai ir daržovės yra laikomi skirtingose temperatūrose, nes tai jiems leidžia kuo ilgiau išlikti šviežiems ir skaniems. Logistikos centruose šių produktų laikymo skyriuje yra dvi temperatūrų zonos – 4 ir 14 laipsnių. Vaisių ir daržovių šviežumą taip pat padeda išlaikyti įdiegta drėgmės palaikymo sistema. Į skirtingas zonas vaisiai ir daržovės skirstomi pagal griežtą tvarką. Pavyzdžiui, žemesnėje temperatūroje laikomos salotos ir vynuogės, o arbūzai, bananai ar pomidorai, svogūnai, paprikos bei daugelis kitų daržovių laikomos šilčiau“, – pasakoja K.Lebednikas.
Į lentynas atkeliauja per kelias valandas
Kitas „Lidl“ komandos tikslas – kad išskirstyti vaisiai bei daržovės kuo greičiau paliktų logistikos centrus ir iškeliautų į parduotuves. Skaičiuojama, kad švieži vaisiai bei daržovės, atvykę į „Lidl Lietuva“ logistikos centrą, į parduotuves yra išskirstomi ir jų lentynas pasiekia per keletą valandų.
„Į logistikos centrą pavakarę atkeliavę vaisiai ir daržovės, po atidžios kokybės ir šviežumo patikros, dar tą pačią naktį iškeliauja į parduotuves, o ryte pirkėjai gali džiaugtis pačiu šviežiausiu derliumi. Prie tokio spartaus rezultato prisideda ne tik greitas mūsų komandos darbas, bet ir kiti efektyvumo bei tvarumo sprendimai“, – sako K.Lebednikas.
Visų pirma, naktį keliuose yra mažiau transporto, tai lemia ne tik greitesnį prekių atvežimą, bet ir mažesnes degalų sąnaudas bei išmetamųjų dujų kiekį. Be to, „Lidl“ vaisius ir daržoves gabena sunkvežimiais, kurių priekabos turi skirtingų temperatūrų erdves. Tad vos vienu sunkvežimiu galima į parduotuvę atgabenti skirtingų laikymo sąlygų reikalaujančius vaisius bei daržoves, tuo pačiu išlaikant aukštą jų kokybę bei šviežumą.
Pristatymą pagreitino antrasis logistikos centras
Šių metų pavasarį „Lidl“ Vilniuje, šalia Lentvario atidarė savo antrąjį logistikos centrą. K.Lebedniko teigimu, naujasis centras ne tik padeda efektyviau paskirstyti prekes ir užtikrinti jų šviežumą, bet ir leidžia sumažinti neigiamą poveikį aplinkai, nes sutrumpėjo prekių pristatymo maršrutai.
„Šiame moderniame logistikos centre įrengti šliuzai (buferinės patalpos), kurie užtikrina nepertraukiamą šalčio grandinę pristatomiems produktams. Atvežtos prekės iš transporto priemonės patenka į šiuos kontroliuojamos temperatūros šliuzus, o iš jų – į sandėliavimo patalpą, taip kuo ilgiau išlaikant šviežių produktų kokybę“, – prideda K.Lebednikas.
Šviežių ir už patrauklią kainą vaisių bei daržovių galima rasti 75-iose Lietuvoje veikiančiose „Lidl“ parduotuvėse 28 šalies miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje, Kaišiadoryse, Nemenčinėje, Gargžduose ir Molėtuose.
LidlVaisiaidaržovės
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.