Sutaupykite ir laiką, ir pinigus: penki receptai šios savaitės vakarienėms

2024 m. rugsėjo 16 d. 11:00

Gyvename didžiuliu tempu, tad laikas tampa tokia pati valiuta, kaip ir pinigai. O juos abu labai norisi sutaupyti. Sudarėme savaitės valgiaraštį, kuris padės tai padaryti. Receptai suderinti su prekybos tinklo „Iki“ šios savaitės nuolaidomis, tad ingredientus jiems įsigysite pigiau.

Daugiau nuotraukų (3)
„Daugelis jau supranta, kad nesuplanavus savaitės valgiaraščio jie kasdien turės sukti galvą, ką paruošti vakarienei. Be to, kiekvieną dieną užsukdami į parduotuvę jūs ne tik ilgiau užtruksite, bet ir daugiau išleisite pinigų. Pasinaudojus nuolaidomis ir susiplanavus meniu iš anksto, vienu metu laimite du dalykus – daugiau laiko namuose ir mažesnės išlaidos maistui“, – sako Gintarė Kitovė, „Iki“ komunikacijos vadovė.
Žemiau rasite ne tik valgiaraščio idėjas, kurios suderintos su šią savaitę taikomomis nuolaidomis, bet ir nuorodas į receptus, kuriuos verta išbandyti.
Rugsėjo 16–22 dienomis prekybos tinkle „Iki“ su „Iki“ nuolaidų kortele taikomas nuolaidas galite rasti www.iki.lt, „Iki“ mobiliojoje programėlėje arba visose parduotuvėse nemokamai dalinamam informaciniame leidinyje.
Pirmadienis
Ar žinojote, kad šiandien, rugsėjo 16 dieną, JAV švenčiama Nacionalinė gvakamolės diena, kuri po truputį pradedama minėti ir kitose šalyse. Pagrindinė gvakamolės padažo sudedamoji dalis – avokadai. Tradicinėje gvakamolėje ingredientų nedaug, bet verta išbandyti ir kitus derinius, kurių receptus rasite čia. Gvakamolė su saulėje džiovintais pomidorais ar šonine gali būti ne tik puikus padažas prie traškučių, bet puikiai tinka vakarienei, nes ja galime įdaryti keptas bulves, pievagrybius, puikiai dera, kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patiekalų.
Išbandyti gvakamolę paskatinti gali ir šią savaitę „Iki“ prekybos tinkle su „Iki“ nuolaidų kortele galiojanti akcija, kurios metu avokadus įsigysite su 20 proc. nuolaida.
Antradienis
Šią savaitę „Iki“ prekybos tinkle su „Iki“ nuolaidų kortele fasuotos kiaulienos nugarinės kilogramas kainuoja tik 3,99 Eur.
Ta proga siūlome orkaitėje išsikepti nugarinės kepsnį, kurio receptą rasite čia
O jei norite, kad vakarienė būtų kaip restorane, prie kepsnio siūlome paruošti karamelizuotų svogūnų, kurių receptą rasite čia
Be to, šią savaitę „Iki“ parduotuvėse su „Iki“ nuolaidų kortele „Clever“ sveriamų svogūnų kilogramas kainuoja tik 59 centus.
Trečiadienis
Koks yra patiekalas, kurį mėgsta turbūt visi lietuviai? Taip, tai balta mišrainė. Kiekviena šeima turi savo baltos mišrainės receptą, bet dažnai nepagalvojame, kad ją galime pagardinti ir šiuolaikiškais ingredientais. Ką manote apie baltąją mišrainę su rūkyta lašiša? Šią savaitę „Iki“ parduotuvėse su „Iki“ nuolaidų kortele „Zigmas“ sūdyta ar šaltai rūkyta lašišos filė kainuoja tik 2,99 Eur.
O jei baltoji mišrainė su krevetėmis? Šioms irgi akcija – atitirpintų nevirtų krevečių su galvomis kilogramas šią savaitę „Iki“ parduotuvėse su „Iki“ nuolaidų kortele kainuoja tik 9,99 Eur.
Jei norite veganiško baltosios mišrainės varianto – gaminkite jas su avokadais, kuriems, kaip minėjome, šią savaitę „Iki“ parduotuvėse su „Iki“ nuolaidų kortele taikoma 20 proc. nuolaida.
Na, o pagrindinis baltosios mišrainės ingredientas – sveriamos „Clever“ bulvės šią savaitę „Iki“ parduotuvėse su „Iki“ nuolaidų kortele kainuos tik 25 centus už kilogramą.
Visus baltosios mišrainės receptus rasite čia.
Ketvirtadienis
Makaronai vakarienei gali būti visai nenuobodus patiekalas, jei tik prie jų paruošite gardų padažą. Čia rasite makaronų su keptomis paprikomis receptą, o pusę darbo už jus atliks orkaitė.
Šią savaitę „Iki“ parduotuvėse su „Iki“ nuolaidų kortele įvairių rūšių šviežioms paprikoms taikoma net 50 proc. nuolaida.
Penktadienis
Paskutinę darbo savaitės dieną galima ir pasilepinti – pavyzdžiui, pasigaminti šveicarišką bulvinį blyną įdarytą sūriu! Jo ir dar keturių patiekalų iš bulvių receptus rasite čia.
Patiekalai iš bulvių prisidės ir prie taupymo – šią savaitę „Iki“ parduotuvėse su „Iki“ nuolaidų kortele sveriamų „Clever“ bulvių kilogramas kainuoja tik 25 centus.
Tad sutaupius vakarienei, galite pasilepinti žiūrėdami penktadienio filmą – trijų rūšių užkandžiai „Pringle“ kainuos tik po 1,69 Eur.
Visos prekybos centre „Iki“ taikomų nuolaidų sąlygos yra savaitiniame leidinyje ir www.iki.lt.
valgiaraštistaupymasmeniu
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.