Ką įdėti į vaikų užkandžių dėžutes? Dalijasi idėja, apie kurią daugelis nepagalvojo

2024 m. rugsėjo 16 d. 15:02
Auginantys mokyklinio amžiaus vaikus žino, koks nelengvas uždavinys yra pasirūpinti kasdieninėmis vaikų užkandžių dėžutėmis. Jei pripildysime jas tik sveikatai palankių produktų – mažieji liks nevalgę, o visas jų turinys grįš namo. Lepinti saldumynais taip pat nesinori. Tai ką jose talpinti?
Daugiau nuotraukų (12)
Netikėtas skaidulų šaltinis
Vaikai ir paaugliai turi užkąsti kažką kas 3–4 valandas. Tad paskaičiuokime: jei jie pusryčiauja 7.30 val. prieš mokyklą, tai 10–11 val. jau reikėtų nedidelio užkandžio, kad neperalktų laukdami pietų.
Planuojant užkandžių dėžutę siūlome įdėti daugiau nedidelių užkandžių, nes itin svarbu, kad vaikai ne tik galėtų rinktis, bet ir gautų kuo daugiau skirtingų maisto medžiagų. Pagal sveikatai palankios mitybos piramidę daugiausiai reikėtų valgyti daržovių ir vaisių – negailėkime vaikų mėgstamų uogų, mažų morkyčių, agurkų ar vyšninių pomidorų.
Antroje vietoje pagal suvartojamus produktus turėtų būti grūdų gaminiai, tad siūlome išbandyti „Taler“ traškučius, kurie nekepti riebaluose, neturi skonio stipriklių, konservantų ir pasižymi gausiu skaidulų kiekiu. Skaidulos būtinos kiekvienam organizmui, nes gerina žarnyno mikroflorą, reguliuoja cukraus kiekį kraujyje, gerina virškinimo procesus ir net padeda kovojant su viršsvoriu.
Idėjos užkandžių dėžutei
„Taler“ pagalvojo ir apie tuos, kurie netoleruoja glitimo – kukurūziniams taleriams su Provanso žolelėmis sunku ir atsispirti, nes aromatingi prieskoniai sužavi ne tik gomurį, bet ir uoslę.
Talerius žmonės renkasi, kaip užkandį vakarėlių metu ar žiūrėdami filmą, bet tai patogus ir sveikatai palankus pasirinkimas ieškant ką įdėti į užkandžių dėžutę.
Dalijamės idėjomis, ką galima įdėti į užkandžių dėžutę ir kaip išradingai galima panaudoti talerius pakuojant juos į mokyklą:
– Traškučiai sluoksniuoti su kumpiu ar sūriu – lyg sumuštinis tik daug sveikesnis;
– Vėrinukai – vaikams labai patinka valgyti rankomis, todėl suverkite mažus mocarelos kamuoliukus su vyšniniais pomidorais ant medinio iešmelio. Jei norite, papildykite iešmelius mėgstamais produktais, vytintu kumpiu ar vynuogėmis.
– Traškučiai su užtepėlėmis: įdėkite mėgstamų talerių ir prie jų pasiūlykite humuso, trintų daržovių, morkų ar paprikų užtepėlių.
– Lavašo suktinukai su išpjaustinėtomis žvaigždutėmis – lavaše ar tortilijoje su sausainių formele išpjaukite mini žvaigždutes ar širdeles – užtepkite šviežios varškės sūrio, įdėkite kumpio, agurką ir susukite. Patiekalas įprastas, bet atrodo daug šauniau!
– Sveikatai palankiam desertui rinkitės saldžius talerius ir prie jų pasiūlykite natūralių trintų uogų ar net jogurto.
– Paruoškite makaronų salotas – išvirę mėgstamos formos makaronus atšaldykite ir sumaišykite su mocarela, pomidorais, šlakeliu alyvuogių aliejaus ir druska.
Na, o kai vaikai išeina į mokyklą, tėvus kviečiame pasimėgauti dar vienu „Taler“ produktu – traškiais „Prancūziškais sausainiais. Tai išskirtinės talerio formos primena naminių vaflių skonį.
Tiesa, ar žinojote, kad taleriu buvo vadinama sidabrinė moneta? Būtent dėl panašios apvalios formos Kaune gaminami traškučiai ir pavadinti „Taler“ vardu.
„Vaikiško“ dydžio pakuotės
Jau dvidešimt metų taleriai gaminami Lietuvoje pagal ypatingą šeimos receptą – jie kepami aukštoje temperatūroje specialiose formose nenaudojant jokių riebalų.
Antroji išskirtinė „Taler“ savybė – traškučių skoniui išgauti naudojami tik natūralūs produktai. Taleriams su sūriu – tikras smulkintas pelėsinis sūris. Bananų skonio traškučiams naudojami tikri bananai, o su vytinta jautiena – lietuviškos vytintos jautienos dešrelės, kurios atkeliauja iš vietos ūkininko. Traškučių gamyboje nenaudojami jokie koservantai ar skonio stiprikliai. Į tešlos sudėtį (ne kepimo metu) įeina ne transriebalų turintis palmių aliejus ar margarinas, bet sveikesnis lietuviškas rapsų aliejus. Iš lietuviškų ūkių atkeliauja ir traškučiams reikalingi specialios rūšies miltai.
Prekybos centruose galima įsigyti šešių skirtingų skonių talerių, o internetinėje parduotuvėje taleriai.lt – ir dar daugiau. Parduodami net ir specialūs rinkiniai – „back to school“, filmų vakarui ar kitai progai.
„Taler“ sukūrė ir trijų labiausiai vaikams patinkančių rūšių – bananų, kokosų ir kakavos skonio – mažas pakuotes, kurias mažieji gali pasiimti į mokyklą, kad visad turėtų po ranka kažką gardaus ir sveikesnio, nes būtent šiuose traškučiuose yra ribotas cukraus ir druskos kiekis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.