Pirmą rudens savaitę išbandykite naują įprotį, kuris padės sutaupyti: patiks visai šeimai

2024 m. rugsėjo 2 d. 13:00
Dažnas Rugsėjo 1-ąją prilygina naujų metų pradžiai – išsiilsėję visi grįžtame į rutiną, vėl dėliojami savaitės valgiaraščiai ir atidžiai skaičiuojamas namų biudžetas. Suplanavus meniu galima stebėti tikslias išlaidas maistui, o jas žinant – ir sutaupyti. Prekybos tinkas „Iki“ kiekvieną savaitę siūlo ypatingas nuolaidas įvairioms maisto prekių grupėms – pagal tai ir suplanavome jums valgiaraštį visai savaitei.
Daugiau nuotraukų (3)
„Ruduo labai dosnus metų laikas, nes galime mėgautis ne tik pačios geriausios kokybės, vitaminų praturtintais šviežiais vaisiais ir daržovėmis, bet ir įsigyti jų už palankiausią kainą, nes yra derliaus laikas. Įvertinkime tai planuodami ir savaitės valgiaraštį – įtraukime daugiau daržovingų patiekalų“, – sako Gintarė Kitovė, „Iki“ komunikacijos vadovė.
Rugsėjo 2–8 dienomis prekybos tinkle „Iki“ su „Iki“ nuolaidų kortele taikomas nuolaidas galite rasti www.iki.lt, „Iki“ mobiliojoje programėlėje arba visose parduotuvėse nemokamai dalinamam informaciniame leidinyje.
Dalijamės valgiaraščiu darbo dienų savaitei, kuris sudarytas atsižvelgiant į šios savaitės prekybos tinkle „Iki“ taikomas nuolaidas su „Iki“ nuolaidų kortele.
Pirmadienis
Sveikatai palankios mitybos šalininkai tvirtina, kad vakare turėtume rinktis kuo lengvesnius patiekalus, kurie turi daug baltymų. Žinoma, mieliau vakarienei renkamės sočius mėsos patiekalus, bet verta išbandyti ir kitas alternatyvas.
Šią savaitę parduotuvėse „Iki“ su „Iki“ nuolaidų kortele „Iki“ pusriebės varškės kilogramas kainuoja tik 3,29 Eur. Pagaminkite vakarienę, kurios pagrindinis ingredientas yra varškė. Pavyzdžiui, ypatingai skanius ir purius varškėtukus, kuriuos padės paruošti čia esantys patarimai. Ar žinojote, kad užuot virę vandenyje ar kepę keptuvėje, varškėtukus galite paruošti orkaitėje? Ir sveikiau, ir niekam neteks stovėti prie viryklės.
Antradienis
Daugelis mūsų svogūnus laikome daugiau prieskoniu nei savarankiška daržove iš kurios būtų galima kažką pagaminti. Iš tiesų, svogūnai yra puiki ir labai naudinga daržovė – juose gausu mineralų, vitaminų ir yra ypač vertinami dėl mažo kaloringumo. Vienas vidutinio dydžio svogūnas turi vos 44 kalorijas, tačiau daug vitamino C, B grupės vitaminų, kalio, magnio, geležies, fosforo, taip pat antioksidanto kvercetino, prisidedančio prie imuniteto stiprinimo.
Šią savaitę „Iki“ parduotuvėse su „Iki“ nuolaidų kortele kilogramas „Clever“ sveriamų svogūnų kainuoja tik 39 centus.
Ką gaminti iš jų? Žinoma, visi žinoma prancūzišką svogūnų sriubą, bet jei norite išbandyti kažką naujo – kepkite karamelizuotą svogūnų pyragą, kurio receptą rasite čia. Kitą dieną pyrago gabalėlis galės atkeliauti su jumis į darbą pietų dėžutėje.
Trečiadienis
Šią savaitę parduotuvėse „Iki“ su „Iki“ nuolaidų kortele atšaldyta kiaulienos mentė vakuuminėje pakuotėje kainuoja tik 2,99 Eur už kilogramą. Pasinaudojus šiuo pasiūlymų galite pasigaminti ypatingai gardžią ir taupią vakarienę.
Mėsos ekspertai sako, kad ši kiaulienos dalis yra viena populiarių – ją paruošti lengva, o sugadinti sunku. Čia rasite tris receptus su kiaulienos mente: makaronų su mėsos ir saulėje džiovintų pomidorų padažu, plėšytos kiauliena sumuštiniams, naminiams kebabams arba takams ir čili troškinio. Išbandykite vieną jų ir tikrai nepasigailėsite, o ir sutaupysite.
Ketvirtadienis
Įtraukime dar daugiau daržovingų patiekalų į savo racioną. Į „Iki“ parduotuves atvykus šviežiasm derliui pasirinkimas tikrai didelis, o kainos itin geros.
Šią savaitę „Iki“ parduotuvėse su „Iki“ nuolaidų kortele kopūstai „Clever“ kainuoja tik 59 centus už kilogramą.
Kopūstai ne tik skanūs, skalsūs, bet ir turi daugybę naudingų vitaminų ir mineralų. Kviečiame išbandyti netradicinius receptus su kopūstais, kuriuos rasite čia. Jei norite kažko egzotiško – kepkite japoniškus šviežių kopūstų blynelius „Okonomiyaki“, o jei liekate prie tradicinės virtuvės, išbandykite vegetariškas prancūziškas kišą su kopūstais.
Penktadienis
Darbo savaitės pabaiga ir energijos maisto ruošai lieka mažiau. Pasinaudokite puikiu „Iki“ šios savaitės pasiūlymu ir su „Iki“ nuolaidų kortele net su 50 proc. nuolaida įsigykite įvairių „Giminių“ mėsos gaminių.
Išsivirkite ar išsikepkite pamėgtų dešrelių ar sardelių, bet prie jų nepamirškite pasiruošti ir didelio dubens salotų. Siūlome išbandyti ypač traškių morkų be grietinės ar majonezo receptą, kurį rasite čia.
Šviežios „MorkIKI“ laukia „Iki“ parduotuvėse, nes šią savaitę su „Iki“ nuolaidų kortele jų kilogramas kainuoja tik 69 centus.
Įveikus pirmąją rugsėjo darbo savaitę verta save ir apsidovanoti – šią savaitę „Iki“ parduotuvėse laukia Smaližių fiesta, tad daugybė skirtingų rūšių šokoladų, saldainių, sausainių ir kitų skanėstų galite įsigyti iki 50 proc. pigiau. Pasilepinkite!
Visos prekybos centre „Iki“ taikomų nuolaidų sąlygos yra savaitiniame leidinyje ir www.iki.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.