Šventinio savaitgalio valgiaraščio idėjos: ruošdami maistą ir pailsėsite, ir sutaupysite

2024 m. rugpjūčio 30 d. 10:00

Šį savaitgalį atsisveikiname su vasara ir pasitinkame rudenį, o turintys vaikų – mini ir prasidedančius mokslo metus. Visos šios progos itin tinkamos švęsti, o geriausiai tai padaryti pasirūpinus gardžiomis vaišėmis. Parduotuvėse „Iki“ savaitgalio Nuolaidiškėse daug puikių pasiūlymų, tad patiekalai bus ne tik gardūs, bet ir taupūs

Daugiau nuotraukų (4)
„Tai savaitgalis, kai tikrai sulauksite svečių ar patys nuspręsite pasigaminti ypatingų gardėsių. Taip pat prasidedant rudeniui netrūksta ir papildomų išlaidų naujiems drabužiams, mokyklinėms prekėms ar tiesiog namų atnaujinimui, todėl maisto produktų kainos kaip niekad yra aktualios. Džiugu, kad pasinaudoję nuolaidomis žmonės gali sutaupyti“, – sako Gintarė Kitovė, „Iki“ komunikacijos vadovė.
Dalijamės viso savaitgalio valgiaraščio patiekalų idėjomis. Kiekvieną savaitę prekybos tinkle „Iki“ rasite daugybę įvairių produktų už puikią kainą – sužinokite visas akcijas ir nuolaidas www.iki.lt arba nemokamai dalinamame leidinyje visose „Iki“ parduotuvėse.
Šeštadienio pusryčiai
Pagaliau savaitgalis! Jei vasarą atostogavote, tai paskutinės dienos, kai nereikia vaikų suruošti į mokyklą ar darželį, paruošti priešpiečių dėžutę, gaminti maistingus pusryčius. Tai gal verta šį savaitgalį atsipalaiduoti ir pusryčių... neruošti!
Šią savaitę „Iki“ parduotuvėse su „Iki“ nuolaidų kortele įvairių rūšių sausiems pusryčiams „Nestle“ taikoma 25 proc. nuolaida, o „Rokiškio naminis“ 3,5 proc. riebumo pieno litras – tik 1,29 Eur. Ir pailsėsite, ir sutaupysite!
Šeštadienio pietūs
Lietuvišką varškės sūrį vasarą visi valgo su agurkais ir šviežiu medumi. Ar žinojote, kad net ir saldaus pieno varškės sūris gali būti ne tik užkandis, bet ir puikus pagrindinis patiekalas ar salotų priedas?
Pabandykite jį išsikepti – čia rasite puikų varškės sūrio su medumi ir česnakais receptą. Jį galima kepti tiek orkaitėje, tiek ant grotelių grilyje.
Šį savaitgalį „Iki“ parduotuvėse su „Iki“ nuolaidų kortele įvairių rūšių varškės sūriams taikoma 20 proc. nuolaida.
Šeštadienio vakarienė
Norite vienu šūviu nušauti du zuikius? Arba vienu ypu pasigaminti du patiekalus? Turime puikų pasiūlymą gardžiai šeštadienio vakarienei ir puikiems sekmadienio pusryčiams.
Šį savaitgalį „Iki“ parduotuvėse, kuriose yra šviežios žuvies ledo vitrina, su „Iki“ nuolaidų kortele skrostos atlantinės lašišos su galva kainuoja tik 7,99 Eur už kilogramą.
Čia rasite puikų lašišos kepsnių su jogurto-garstyčių padažu receptą. Vakarienę pasigaminsite ypatingai greitai ir itin skaniai.
Sekmadienio pusryčiai
Vakarienei valgėte lašišą? Jei liko likučių, pusryčiams galite pasigaminti itin gardų patiekalą – lašišos ir pesto fritatą, kurios receptą rasite čia.
Fritata, yra itališkas patiekalas, kurį paprastai galime apibūdinti, kaip įvairiaisi ingredientais praturtintą omletą. Leiskite sau improvizuoti ir prie lašišos, kitų nurodytų produktų galite dėti ir mėgstamas daržoves ar sūrius. Tai sotus ir, jei pirkote lašišą už puikią kainą, nebrangus patiekalas, kurio užteks pamaitinti net ir didelę šeimyną.
Sekmadienio pietūs
Savaitgalį turime daugiau laiko eksperimentams ir naujų receptų išbandymui. Nepelnytai dažnai pamiršta daržovė mūsų virtuvėje yra porai. Ar žinojote, kad galima naudoti ne tik baltą, bet ir žalią jų dalį?
Čia rasite tris receptus su porais, kuriuos galite pasigaminti sekmadienio pietums – ypatingai pagardintą trintą porų sriubą, kvepiančius cukinijų ir porų blynus ir sultingas porų, obuolių ir morkų salotas.
Be to, „Iki“ parduotuvėse atkeliavo šviežias lietuviškas derlius – su „Iki“ nuolaidų kortele porų kilogramas kainuos tik 1,99 Eur.
Sekmadienio vakarienė
Rugsėjo pirmoji daug kam atrodo lyg metų pradžia, tad gal verta šią dieną atšvęsti?
Šį savaitgalį „Iki“ parduotuvėse su „Iki“ nuolaidų kortele „Iki“ šviežias fasuotas viščiukas kainuoja tik 2,99 Eur už kilogramą.
Čia rasite puikų receptą, kaip marinuoti vištą ir iškepti taip, kad būtų tobula. Galėsite ją įdaryti obuoliais ir kriaušėmis arba rudeniu kvepiančiomis slyvomis su cinamonu.
Tegu šventę pažymi ir šventinis skanėstas – savaitgalį „Iki“ parduotuvėse su „Iki“ nuolaidų kortele įvairių rūšių „Su meile IKI“ tortams taikoma 30 proc. nuolaida.
Visos prekybos centre „Iki“ taikomų nuolaidų sąlygos yra savaitiniame leidinyje ir www.iki.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.