Paskutinės vasaros savaitės valgiaraštis: rudens skoniai už ypatingą kainą

2024 m. rugpjūčio 26 d. 11:00

Šią savaitę atsisveikinkime su vasara ir atverkime duris rudeniui, kuris jau sekmadienį įžengs čia pilna koja. Daugelis liūdi dėl pasibaigusių saulėtų dienų, bet verta pagalvoti apie gėrybėmis gausų sezoną, kuomet gamtos aruodai mums pažeria daugybę dovanų. „Iki“ parduotuvėse taip pat netrūksta šviežio derliaus, kurį dabar galima įsigyti už puikią kainą.

Daugiau nuotraukų (2)
„Dažnai sakoma, kad vasarą reikia valgyti daug vaisių ir daržovių, kad pasikrautume vitaminų visiems metams. Šis patarimas dar labiau tinka rudeniui, nes daugybę mūsų krašto gėrybių subręsta būtent rudenį ir visiškai šviežios pasiekia „Iki“ parduotuvių lentynas“, – sako Gintarė Kitovė, „Iki“ komunikacijos vadovė.
Būtina į savaitės valgiaraštį įtraukti receptus su šviežiomis daržovėmis – kadangi jų derlius gausus, tai ir kaina yra daug palankesnė nei kitu metų laiku.
Rugpjūčio 26–rugsėjo 1 dienomis prekybos tinkle „Iki“ su „Iki“ nuolaidų kortele taikomas nuolaidas galite rasti www.iki.lt, „Iki“ mobiliojoje programėlėje arba visose parduotuvėse nemokamai dalinamam informaciniame leidinyje.
Pirmadienis
Savaitgalį dažnai mes valgome negalvodami apie sveikatai palankią mitybą, palepiname save gardėsiais, netrūksta ir riebesnio maisto, tad pirmadienis gali būti diena, kai savaitę pradedame lengvesniu maistu.
Šią savaitę „Iki“ parduotuvėse su „Iki“ nuolaidų kortele raudonąsias „PaprIKI“ galite įsigyti už labai palankią kainą, nes kilogramas šių daržovių kainuos tik 1,44 Eur.
Iš paprikų galima pasigaminti daug gardžių patiekalų – čia rasite net tris receptus: paprikas įdarytas jautiena, keptas paprikas įdarytas itališku įdaru ir paprikas įdarytas vegetariškai. Nesvarbu, kurį pasirinksite, džiaugsis ir piniginė, ir skrandis.
Antradienis
Šeimininkaujantys virtuvėje žino – pats lengviausias būdas ruošti patiekalus yra tas, kai viską sudedi į puodą ir palieki visą darbą atlikti orkaitei. Tad siūlome antradienį būtent taip ir pasielgti – „Iki“ parduotuvėse su „Iki“ nuolaidų kortele šviežia fasuota kiaulienos nugarinė be kaulo (vakuuminėje pakuotėje) kainuoja tik 3,99 Eur už kilogramą.
Pasirinkus tinkamą marinatą ir jame mėsą palikus per naktį, kitą dieną tereiks ją įkišti į orkaitę. Siūlome išbandyti labai lengvai paruošiamą marinatą, kurio receptą rasite čia. O prie mėsos nepamirškite patiekti didelio dubens šviežių daržovių!
Trečiadienis
Pasimėgaukime paskutinėmis vasaros dienomis ir net ir paprastą darbo dieną pasigaminkime maisto lauke. Siūlome neįprastą vakarėliui, bet puikiai tinkantį vakarienei receptą, kurį rasite čia. Tai klasikinė žuvienė virta ant laužo. Jei neturite sąlygų, galima virti ir namuose, skonis tikrai nenukentės.
Šiai žuvienei reikės trijų skirtingų rūšių žuvų, o kaip tik šią savaitę „Iki“ parduotuvėse su „Iki“ nuolaidų kortele trijų rūšių fasuotų skrostų žuvų galite įsigyti su 20 proc. nuolaida.
Sriubą paskaninkite šviežiomis daržovėmis – „Clever“ sveriamos bulvės „Iki“ parduotuvėse su „Iki“ nuolaidų kortele kainuoja 39 centus, o plautos morkos „Clever“ – tik 59 centus už kilogramą.
Ketvirtadienis
Jau supratote, kad naujas lietuviškas derlius jau „Iki“ parduotuvėse. Jas pasiekė ir rudens daržo karaliais vadinami moliūgai! „Iki“ parduotuvėse su „Iki“ nuolaidų kortele „Clever“ moliūgų kilogramas kainuoja 89 centus.
Išbandykite naujus receptus su moliūgais, kuriuos rasite čia. Tai gali būti kreminė moliūgo ir kokosų pieno sriuba arba rimtesnis patiekalas – vištienos užkepėlė su moliūgais. Tai ne tik lengvai pagaminami patiekalai, bet ir draugiški jūsų piniginei.
Penktadienis
Paskutinę savaitės dieną įprastą valgio ruošimą pakeiskite puikia „Iki“ akcija – sudalyvaukite Taupymo žaidynėse ir pasinaudoję „Pigintuvo“ pasiūlymu „Dr. Oetker“ šaldytas picas „Feliciana“ ir „Guseppe“ įsigysite su 60 proc. nuolaida. Kaip veikia „Pigintuvas“, plačiau sužinosite čia.
Visos prekybos centre „Iki“ taikomų nuolaidų sąlygos yra savaitiniame leidinyje ir www.iki.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.