Šeimos valgiaraščio planavimas visai savaitei: patarimas, kuris tikrai veikia

Daugybė tėvų paskaitę apie tai, kad reikėtų planuoti šeimos valgiaraštį bent kelioms dienoms, o geriausia, savaitę į priekį, pagalvoja, kad tai pavyksta kitiems, bet ne jiems. Ką daryti, kad planavimas taptų lengvai įgyvendinamu įpročiu? Dalijamės ne tik vienu svarbiu patarimu, bet ir valgiaraščio pavyzdžiu, kuris parengtas pasinaudojus parduovių „Iki“ akcijomis, tad ne tik žinosite, ką valgysite visą savaitę, bet ir sutaupysite.

Vienas pagrindinių ir pirmųjų žingsnių sėkmingam valgiaraščio planavimui yra šeimos receptų rinkinio sudarymas.<br>Lrytas.lt koliažas
Vienas pagrindinių ir pirmųjų žingsnių sėkmingam valgiaraščio planavimui yra šeimos receptų rinkinio sudarymas.<br>Lrytas.lt koliažas
Gardžios salotos.<br>„Iki“ nuotr.
Gardžios salotos.<br>„Iki“ nuotr.
Varškės duonelės „flatbread“.<br> „Iki“ nuotr.
Varškės duonelės „flatbread“.<br> „Iki“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 22, 2024, 8:54 AM, atnaujinta Jul 22, 2024, 10:12 AM

„Vienas pagrindinių ir pirmųjų žingsnių sėkmingam valgiaraščio planavimui yra šeimos receptų rinkinio sudarymas. Surašykite visus patiekalus, kuriuos valgo jūsų šeima užrašinėje ar ant kortelių. Šis sąrašas taps pagrindiniu idėjų šaltiniu planuojant patiekalus. Pamačius nuolaidą tam tikriems maisto produktams, galėsite lengvai išsirinkti visiems patinkantį receptą ir sutaupyti“, – sako Gintarė Kitovė, „Iki“ komunikacijos vadovė.

Į šeimos receptų knygą įtraukite šeimos mėgstamiausius, tradicinius patiekalus, suskirstykite tuos, kuriems pagaminti prireiks 5,10, 30 ar 60 minučių, išskirkite ir tuos, kurie gaminami viename puode ar oro gruzdintuvėje, sveiko maisto pasirinkimus, idėjas pusryčiams ir pietums.

Įtraukite visą šeimą į mėgstamų patiekalų planavimą – taip užtikrinsite, kad buvo atsižvelgta į kiekvieno pageidavimus, o išrankūs valgytojai galės vetuoti kai kuriuos pasiūlymus.

Be to, tai smagus būdas įtraukti savo vaikus į valgiaraščio sudarymo procesą ir išmokyti juos vertingų gyvenimo įgūdžių. Sąrašą nuolat pildykite.

Kai turėsite šeimos mėgstamų patiekalų sąrašą, lengvai galėsite sudaryti meniu ir sutaupyti – atsivertę naują „Iki“ savaitės nuolaidų leidinį, kurį rasite www.iki.lt ir kiekvienoje „Iki“ parduotuvėje, pasirinksite tuos patiekalus, kurių ingredientams taikomos nuolaidos. Dalijamės valgiaraščiu, kuris sudarytas remiantis „Iki“ taikomomis akcijomis liepos 22–29 dienomis su „Iki“ nuolaidų kortele.

Be to, paskutinę liepos savaitę startuoja „Iki“ „Pigintuvo“ pasiūlymai, kurie leis įsigyti mėgiamų prekių su didesnėmis nuolaidomis. Iki liepos 28 dienos  su „Pigintuvu“ 7 rūšių šaltai rūkytoms ir vytintoms „Biovelos“  dešroms taikoma 50 proc. nuolaida. Jogurtai, sūrio lazdelės ir varškytės „Miau“ ir įvairių rūšių javainių batonėliai kainuos 40 proc. pigiau. Džiovintų mangų kaina su „Pigintuvu“ kainuoja tik 2,99 Eur, o greitai paruošiamiems makaronams „Sun Yan“ taikoma net 60 proc. nuolaida. 8 ritinėlių pakuotę tualetinio popieriaus „Renova Skin Care Derma“ įsigysite už 1,99 Eur.

Pirmadienis

Savaitgalį daugybė žmonių praleidžia mėgaudamiesi kepsninėje keptu maistu, tad pirmadienį verta pasirinkti lengvesnius patiekalus. Pasidaryti lyg iškrovos dieną. Siūlome pasigaminti įvairiaspalves salotas. Šviežias derlius iš Lietuvos ūkių į „Iki“ parduotuves pristatomas per dieną. „Iki ūkis“ salotos „Iceberg“ su „Iki“ nuolaidų kortele kainuoja tik 1,19 Eur, o „Iki ūkis“ supakuoti fasuoti avietiniai, slyviniai ar juodieji pomidorai tik 1,29 Eur.

Tai, kad salotos taptų ne užkandžiu, o pagrindiniu patiekalu, reikėtų pasinaudoti keletu gudrybių, kurias rasite receptai/salotos-nuobodu-tik-ne-taip-paruostos-top-patarimai-kad-valgyti-noretusi-net-akimis/"="">receptai/salotos-nuobodu-tik-ne-taip-paruostos-top-patarimai-kad-valgyti-noretusi-net-akimis/"" target="_blank">čia. 

Sužinosite, kaip derinti ingredientus ir paruošti tokias salotas, kurioms sunku būtų ištarti „ne“.

Antradienis

Antradieniui verta rinktis sotų patiekalą, kurio, greičiausiai, dar liks ir trečiadienio pietums. Kiauliena – viena populiariausių mėsos rūšių, neretai tampanti kasdieniu pirkėjų pasirinkimu, nes yra universali ir jos kaina daugeliui prieinama. Ketvirtą liepos savaitę „Iki“ parduotuvėse su „Iki“ nuolaidų kortele 1 kg atšaldytos kiaulienos mentės vakuuminėje pakuotėje kaina tik 3,69 Eur.

Pastaraisiais metais išpopuliarėjo plėšyta kiauliena. Ji pagaminama itin paprastai, tiesiog tai užtrunka, todėl nusipirkę pirmadienį kiaulienos, antradienį galite ją pradėti ruošti anksčiau. Pėšyta kiauliena galėsite įdaryti sumuštinius, takus ar pasigaminti naminius kebabus. Receptą rasite čia.

Trečiadienis

Pats laikas į meniu įtraukti daugiau žuvies. Daugelis nuvertina Lietuvoje lengvai prieinamą ir tikrai vertingą silkę. Tai riebi žuvis, kurioje gausu mums taip būtino Omega–6 ir seleno, kuris veikia kaip antioksidantas, apsaugo nuo uždegiminių procesų ir mažina onkologinių ligų riziką.

Šiuo metu „Iki“ parduotuvėse su „Iki“ nuolaidų kortele nuolaida taikoma įvairių rūšių silkėms. Silkių filė „Desė Eglutė“, dviejų rūšių „Iki“ silkių filė su aliejumi, „Gurmaniškai“ ir „Skandinaviškai“ silkių filė taikoma 20 proc. nuolaida.

Pasigaminkite vakarienei šiltas salotas su silke, bulvėmis ir burokėliais, kurių receptą rasite čia

Ketvirtadienis

Pasiūlykite šeimai į savaitės valgiaraštį įtraukti ir orignalių dar nebandytų patiekalų. Vienas iš jų galėtų būti internetą užkariavusios varškės duonelės „flatbread“ iš kurių galima sukti kebabus ar ruošti sumuštinius. Šių duonelių receptą rasite čia

Gera naujiena tai, kad liepos 22–28 dienomis pusriebės „Žematijos“ 9 proc. rieb. varškės kilogramas parduotuvėse „Iki“ su „Iki“ nuolaidų kortele kainuos tik 3,99 Eur arba 200 g pakelis 9 proc. 9 riebumo „Rokiškio naminė“ varškės kainuoja tik 1,69 Eur.

Penktadienis

Vienas žingsnis iki savaitgalio, tad nuo sukimosi virtuvėje turbūt daugelis pavargo. Siūlome penktadienį leisti sau į maisto ruošimą pažiūrėti atlaidžiau, bet niekas nesako, kad bus prasčiau.

Šią savaitę „Iki“ parduotuvėse su „Iki“ nuolaidų kortele įvairių rūšių mėsos gaminiams „Kai norisi mėsos“ taikoma akcija 1+1 – vieną perki, to paties lygio prekę gauni nemokamai.

Nupirkite vakarienei dešrelių, kurias išvirę jau turėsite pagrindinį patiekalą, šalia kurio galite patiekti didžiulį dubenį šviežių salotų, o vaikus pradžiuginti karšto oro gruzdintuvėje keptomis šaldytomis gruzdintomis bulvytėmis „Aviko“, kurioms „Iki“ parduotuvėse su „Iki“ nuolaidų kortele liepos 22–29 dienomis taikoma 20 proc. nuolaida. Vaikai bus beprotiškai laimingi!

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.