Savaitės valgiaraštis padės ir juosmens apimčiai: tyrimai rodo, kad planuojantys tunka rečiau

Maisto planavimas į priekį yra svarbu norintiems ne tik sutaupyti pinigų ir laiko besirūpinant valgiu, bet ir besirūpinantiems savo sveikata. Mokslininkų tyrimai rodo, kad valgiaraščio sudarymas susijęs ir su svorio kontrole – planuojantys tai, ką valgys turėjo mažiau problemų su antsvoriu. Dalijamės savaitės meniu, kuriame valgiaraštis sudėliotas taip, kad pagrindinius ingredientus nuo liepos 15 iki 21 dienos parduotuvėse „Iki“ su nuolaidų kortele „Iki“ įsigysite ženkliai pigiau.

Savaitės valgiaraštis.<br>„Iki“ nuotr.
Savaitės valgiaraštis.<br>„Iki“ nuotr.
Keptos krevetės.<br>123rf nuotr.
Keptos krevetės.<br>123rf nuotr.
Arbūzų salotos su feta.<br>123rf nuotr.
Arbūzų salotos su feta.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 15, 2024, 9:21 AM

Minėtame tyrime dalyvavo dalyvavo daugiau nei 40 tūkst. dalyvių, kurie stebėjo ką valgo, kaip kinta jų svoris, sveikatos būklė. Vieni jų planavo maistą į priekį, kiti valgė tai, ką tuo metu sugalvojo. 57 proc. teigė, kad planuoja meniu į priekį bent kelioms dienoms. Mokslininkai nustatė, kad planuojantys maistą valgė įvairesnius produktus, moterims meniu planavimas buvo susijęs su mažesne svorio ir nutukimo tikimybe, vyrams reikšmingas ryšys buvo tik su nutukimu – tie, kurie žinojo, ką valgys po kelių dienų, turėjo mažiau problemų su svoriu.

„Susidarę išankstinį savaitės valgiaraštį galite pasirūpinti tuo, kad maistas būtų įvairus ir mažiau jo švaistytumėte. Tiksliai susiplanavus, ką valgysite visą savaitę ir kruopščiai to laikantis neteks sukti galvos amžinu klausimu -ką gaminti vakarienei?“, – šypsosi Gintarė Kitovė, „Iki“ komunikacijos vadovė.

Dalijamės valgiaraščiu, kuris gali pamėtėti puikių idėjų, kurios tiks jums ar jūsų šeimai. Visas liepos 15–21 galiojančias nuolaidas galite rasti nuo pirmadienio leidinyje čia arba popierinėje versijoje, kurią galite pasiimti kiekvienoje „Iki“ parduotuvėje.

Pirmadienis

Pagaliau galime džiaugtis šviežiomis bulvėmis, tad pats laikas išbandyti įvairių bulvinių patiekalų. „Iki“ parduotuvėse „Clever“ sveriamų bulvių kilogramas su nuolaidų kortele „Iki“ nuo pirmadienio iki sekmadienio kainuoja tik 66 centus!

Lietuvoje populiarėja itališki bulvių virtinukai „Gnocchi“. Ar žinojote, kad taisyklingai šis pavadinimas tariamas „njoki“?

Iš tiesų, šių virtinukų pagrindas primena mūsų švilpikus, tik italai sugalvojo juos ne kepti, o virti ir patiekti su gardžiausiais padažais. Dalijamės itališkų virtinukų su pomidorų padažu receptu, kurį rasite čia.

Antradienis

Šią savaitę „Iki“ parduotuvėse su „Iki“ nuolaidų kortele šviežiai penkių rūšių be antibiotikų užaugintai „Vilniaus paukštyno“ vištienai taikoma 30 proc. nuolaida, todėl siūlome pasinaudoti šiuo pasiūlymu ir pasigaminti gardžią vakarienę iš vištienos.

Dalijamės net penkiais vištienos marinavimo receptais, kurie tiks tiek vištienos filė, tiek kitoms pasirinktoms dalims. Egzotiškus kitų šalių skonių įkvėptus marinatų receptus rasite čia.

Trečiadienis

Savaitės vidurys, pats laikas lengvesniam patiekalui! Vasarą vietoje sotaus ir šildančio vakarienės patiekalo verta rinktis salotas, jas gardinti mėgstamais ingredientais ir nebijoti išbandyti kažką naujo. Šįkart siūlome pasigaminti salotas su... arbūzu! Taip, dažnai esame pripratę jį valgyti, kaip desertą, bet derinant jį su feta sūriu ar net uogomis. Tris originalius receptus rasite čia, bet tuo pačiu norime priminti, kad liepos 15–21 dienomis „Iki“ parduotuvėse su „Iki“ nuolaidų kortele arbūzų kilogramas kainuoja tik 59 centus, įvairių rūšių šviežioms uogoms ir trijų rūšių „Iki ūkis“ salotoms taikoma 30 proc. nuolaida!

Ketvirtadienis

Sakoma, kad ketvirtadienis yra mažasis savaitgalis, tad verta ir pasilepinti, kaip savaitgalį. Jei anksčiau buvo brangi egzotika, tai dabar progų krevečių patiekalams nereikia. Šviežios žuvies ledo vitrinose esančios atitirpintos nevirtos krevetės su galvomis „Iki“ parduotuvėse su „Iki“ nuolaidų kortele visą savaitę kainuoja tik 9,99 Eur už kilogramą.

Dalijamės ir trijų restoraninių patiekalų receptais, kuriuos rasite čia: paskanaukite citrininio rizoto su smidrais ir krevetėmis, išbandykite makarousi su krevetėmis, daržovėmis ir baziliku arba vietnamietiškus suktinukus su krevetėmis ir žemės riešutų padažu. Gardu? Tikrai gardu!

Penktadienis

Paskutinę darbo savaitės dieną virtuvėje norisi praleisti kuo mažiau laiko. O gal verta geriau traukti kepsninę, o jei neturite – jungti orkaitę, ir išsikepti vasarišką kepsnį ten?

Kiaulienos kumpis be kaulo vakuuminėje pakuotėje šią savaitę „Iki“ parduotuvėse su „Iki“ nuolaidų kortele kainuoja 22 proc. pigiau – 3,49 Eur už kilogramą.

Siūlome išbandyti kiaulienos kepsnių receptą, kurį rasite čia ir kurį galite paruošti tiek kepsninėje, tiek ir orkaitėje. Primename, kad marinatą reikėtų palaikyti 4–5 valandas arba per naktį, tad jei planuojate valgiaraštį ir įsigijate produktus vienu apsipirkimu, tai padaryti iš anksto nebus sudėtinga.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.