Valgiaraštis visai savaitei sutaupys ir laiko, ir pinigų: dalijamės patiekalų idėjomis

Ką gaminti vakarienei? Toks klausimas itin dažnai sukasi „Google“ paieškoje. Greitas apsipirkimas grįžtant iš darbo nedžiugina nei piniginės, o dažnai – ir skrandžio, nes neapgalvoję apsiperkame impulsyviai. Dalijamės savaitės meniu idėjomis, kuriomis pasinaudoję sutaupysite ir laiko, ir pinigų – produktus siūlomiems patiekalams liepos 8–14 dienomis „Iki“ parduotuvėse su „Iki“ nuolaidų kortele įsigysite ženkliai pigiau.

Valgiaraštis savaitei.<br>IKI nuotr.
Valgiaraštis savaitei.<br>IKI nuotr.
Jūrinė lydeka.<br>IKI nuotr.
Jūrinė lydeka.<br>IKI nuotr.
Keptų pomidorų sriuba.<br>IKI nuotr.
Keptų pomidorų sriuba.<br>IKI nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2024-07-07 09:00, atnaujinta 2024-07-12 10:00

„Nesvarbu, gyvenate vieni ar su didele šeima, planuoti pagrindinius savaitės patiekalus visada apsimoka. Jei gaminsite šiek tiek daugiau nei reikia – likučius galėsite kitą dieną suvalgyti pietums. Be to, stebėdami ką valgote, galite maitintis sveikiau – nevalgyti kasdien mėsos, įtraukti daugiau sveikatai palankių produktų“, – sako Gintarė Kitovė, „Iki“ komunikacijos vadovė.

Pirmiausia, planuodami meniu patikrinkite atsargas spintelėse, šaldytuve ir šaldiklyje. Taip pat peržiūrėkite kiekvieną pirmadienį skelbiamą „Iki“ nuolaidų leidinį, kuriame galite rasti daugybę puikių pasiūlymų ir pagal tai sudėlioti meniu. Siūlome pasinaudoti jo pavyzdžiu.

Pirmadienis

Greičiausiai, savaitgalį mėgavotės dūmais kvepiančiu šašlyku ar kitais mėsiškais gardėsiais, tad savaitę pradėkite bemėsiais patiekalais. Šią savaitę „Iki“ prekybos centre su „Iki“ nuolaidų kortele I klasės sveriamų kekinių pomidorų kilogramas kainuoja tik 99 centus. Ta proga išbandykite itin gardžios ir kvapnios keptų pomidorų sriubos receptą, kurį rasite čia.

Antradienis

Kiauliena yra viena populiariausių mėsų, o šią savaitę „Iki“ parduotuvėse su „Iki“ nuolaidų kortele šviežiai kiaulienai taikoma 20 proc. nuolaida (išskyrus faršą, smulkintą mėsą, šviežias dešreles, šaldytą ir marinuotą mėsą).

Lengvai pagaminamas ir daugybę alkanų burnų galintis pamaitinti patiekalas – kiaulienos guliašas, kuris su šviežiomis bulvytėmis taps stalo pažiba. Siūlome išbandyti kiaulienos guliašo receptą, kurį rasite čia, jam tereikia kiaulienos mentės, svogūno, morkų, sultinio, pomidorų padažo, druskos ir pipiriukų.

Trečiadienis

Nepamirškite į meniu įtraukti žuvies – sveikatai palankios mitybos specialistai rekomenduoja ją valgyti net dukart per savaitę. Svarbu ir tai, kad iš žuvies gauname svarbiųjų omega-3 rūgščių, kurių žmogaus organizmas pats negamina.

„Iki“ parduotuvėse su „Iki“ nuolaidų kortele „Mėnesio laimikiu“ tapusios argentininių jūrinių lydekų filė be odos iki rugpjūčio 4 dienos kainuos tik 7,99 Eur už kilogramą.

Šios žuvies mėsa yra balta, minkšta ir su nedaug kaulų, tad ji patiks net ir mažiesiems valgytojams. Pabandykite pasigaminti jūrinės lydeką su petražolių padažu – patiekalo receptą rasite čia.

Ketvirtadienis

Kokia vasara be šaltibarščių? Kol orai šilti, o darže galima prisiskinti šviežių krapų ir svogūnų laiškų, gaminkite šį patiekalą dažnai. O tam, kad nenusibostų, pabandykite kitokių šaltibarščių receptą, pavyzdžiui, su krienais, garstyčiomis ir marinuotais agurkėliais, kaip parašyta šiame recepte.

Prie patiekalo sėkmės ir kainos prisidės ir tai, kad šią savaitę „Iki“ parduotuvėse su „Iki“ nuolaidų kortele „Dvaro Šaltibarščių rūgpieniui“ taikoma 20 proc. nuolaida. Puikių kainų rasite ir šviežioms daržovėms, kurių prireiks šaltibarščiams – jos iš Lietuvos ūkių „Iki“ parduotuves pasiekia vos per vieną dieną.

Penktadienis

Po savaitės darbų norisi greitai paruošiamo ir sotaus patiekalo, todėl tam puikiai tiks makaronai. Šią savaitę „Iki“ parduotuvėse su „Iki“ nuolaidų kortele šešių rūšių makaronams „Presto“ taikoma akcija 1+1 ir du makaronų pakelius įsigysite tik už 99 centus, o įvairių rūšių makaronai „Dobele“ parduodami su 30 proc. nuolaida.

O kad penktadienis nebūtų nuobodus – siūlome pasigaminti rožinius makaronus. Socialinius tinklus užkariavęs receptas siūlo makaronų nuspalvinimui panaudoti virtus burokėlius! Visą receptą rasite čia.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.