A. Rimkus jau daugiau kaip 4 dešimtmečius užsiima bitininkyste, todėl turi sukaupęs daug patirties šioje srityje. Arvydo bitutės darbuojasi gražia, švaria gamta išsiskiriančiose vietovėse netoli Dubysos upės, o medumi jis nuolat prekiauja Centriniame Kauno turguje, įsikūrusiame prekybos miestelyje „Urmas“.
„Pavasarinis medus – iš žydinčių klevų, pienių, sodų vaismedžių, rapsų. Jis švelnesnis, ne toks saldus, be aštrių kvapų. Dėl to būtent pavasarinį medų renkasi saikingai paragauti ir diabeto riziką turintys žmonės“, – pasakojo bitininkas.
Toks medus tinkamas žmonėms, kurie jautriai reaguoja į įvairius stiprius kvapus ir skonius. Įdėjus tokio medaus į arbatą jis nepakeis jos skonio.
Po kurio laiko ant prekystalių pasirodys ir liepų žydėjimo metų surinktas medus. Aromatingas ir sveikatai naudingas, medaus mėgėjų ypač mėgstamas šaltuoju metų laiku.
A.Rimkus pastebi, kad, lyginant su situacija prieš dešimtmetį ir anksčiau, medaus kainos dabar yra labai geros. Todėl kokybiško, rankų darbo medaus iš ūkininkų, dabar nesunku įsigyti. O anksčiau tai buvo beveik prabangos prekė.
Beje, bitininkas parduoda ne tik medų, bet ir įvairius jo produktus, gaminius.
„Galima įsigyti medaus su koriu, kas mėgsta pakramtyti, yra bičių pikio, duonelės, tikro vaško žvakių“, – vardijo pašnekovas.
Bičių duonelė, kaip ir medus, yra bičių iš žiedadulkių paruoštas maistas žiemai, joje gausu įvairių vitaminų. Duonelė vertinama dėl savo priešuždegiminio, antibakterinio, priešvėžinio poveikio.
Dar stipresnėmis antibakterinėmis savybėmis pasižymi bičių pikis, dar vadinamas propoliu. Jį bitės pagamina savo liaukose iš vaško ir kitų biologiškai aktyvių medžiagų. Pagal poveikį jis lyginamas su antibiotikais. Pikį bitės naudoja užsandarinti avilio plyšius ir atbaidyti įvairius kenkėjus.