Elenos kūno pokyčiai baigėsi dar didesniu stebuklu: sakė, padės tik pagalbinis apvaisinimas

39-erių personalo vadove dirbanti Elena pastebėjusi, kad veržia turėti drabužiai, vis dažniau skauda galvą ir kyla rūgštys nusprendė kreiptis pagalbos į profesionalus. 12 savaičių programa su sporto trenere ir mitybos eksperte Brigita Petrule atnešė neįtikėtinų rezultatų, kuriuos moteris vadina stebuklu.

 Elenos pokyčiai.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Elenos pokyčiai.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Elenos meniu.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Elenos meniu.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Brigita Petrulė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Brigita Petrulė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 30, 2024, 10:14 PM, atnaujinta Jul 2, 2024, 9:58 AM

Galvojo, kad tai tik reklaminis triukas

„Poreikį keistis pajutau, kai pradėjau jausti diskomfortą dėl vis labiau spaudžiančių drabužių, kai kas antrą dieną skaudėdavo galvą ir be vaistų nepraeidavo, kildavo rūgštys, kūnas pasidarė kažkoks kaip ne mano. Tuo metu kai kreipiausi į Brigitą svėriau apie 71 kilogramą. Savarankiškai lieknėti tikrai bandžiau, bet kai neturi tinkamų žinių, tai kelis kilogramus numesdavai, o paskui dvigubai priaugdavai“, – atvirai pasakoja Elena.

Brigitos paskyrą instagrame „Brigita Petrulė“ moteris sekė jau porą metų. Labiausiai intriguodavo sklitis „Prieš ir Po“, kurioje B. Petrulė dalindavosi klienčių pokyčiais.

„Pažiūrėdavau nuotraukas, pagalvodavau sau, kad čia tikriausiai koks marketinginis triukas ir vėl kažkuriam laikui pamiršdavau. Tada buvo išleista Brigitos pirmoji knyga, įsigijau ją smalsumo vedama, pasigaminau keletą patiekalų, jie buvai labai skanūs. Galvojau gal jau čia bus stebuklas ir svoris nukris? Bet kai nežinai ką, kada, su kuo ir kaip valgyti ir kiek reikia sportuoti, tai stebuklas neįvyko“, – prisipažįsta moteris.

Po poros metų Elenos akis užkliuvo už Brigitos kvietimo naujoms klientėms. Ji suprato, dabar arba niekada, tad ėmė ir užsiregistravo. Taip prasidėjo jos pokyčių kelionė.

Teko prisitaikyti

Pirmiausiai ji gavo atmintinę, kurioje buvo surašyta, kaip reikės pakeisti gyvenimo būdą.

„Pagalvojau eina sau, kur aš čia įklimpau ir kaip čia reiks viską suspėti, teisingai atlikti ir panašiai. Viskas pasikeitė, tiksliau sakant, apsivertė aukštyn kojomis. Pirmiausia tai reikėjo įprasti keltis anksti ryte, surasti laiko dienoje kada sportuoti, kada pasigaminti valgyti, o apsipirkti pirmas savaites būdavo tikras iššūkis, nes reikėjo skaityti etiketes, žiūrėti produktų sudėtį. Buvo tikrai nelengva, nes mano darbas nuo 8 iki 18 valandos“, – atsidūsta prisiminusi Elena.

Sunkiausi buvo pradėti sportuoti ir įprasti prie fizinio krūvio. Nusipirko kilimėlį, svarelių, sportinius batelius ir gumas, o tada pradėjo nuotolines treniruotes su Brigita.

„Darbas per atstumą nekėlė jokių rūpesčių, viskas vykdavo sklandžiai. Iškilus klausimams juos užduodavau ir gaudavau visus atsakymus ir netgi plačiau negu tikėjausi. Taip pat ir paraginimus, pamokymus kaip ir ką būtų galima pagerinti, kad pasiekčiau kuo geresnių rezultatų“, – pasakoja ji.

Kardinaliai pasikeitė ir Elenos mityba – iš meniu dingo bandelės, sausainiai, saldainiai ir visi iki tol buvę saldumynai. Kiti produktai liko, tik jie buvo kitaip derinami ir valgomi kitu dienos metu.

„Baimės, kad maistas bus neskanus nebuvo, buvo tik baimė, kad būsiu alkana. Taip neatsitiko“, – juokiasi Elena.

Netikėtu atradimu jai tapo avižos. Anksčiau niekad nevalgiusi jokių košių, B. Petrulės pamokyta pradėjo jas ruošti ir valgyti su pasimėgavimu. Meniu taip pat pasipildė naujais receptais ir net gaminimo būdais – dingo aliejus, padažai.

Pakeitė gyvenimo būdą

Pirmieji rezultatai pasirodė po pirmosios savaitės – pagerėjo savijauta, kelnės ir sijonai tapo laisvesni. Artimesni žmonės pokyčius pastebėti pradėjo po kelių savaičių, kolegos kiek vėliau, vis klausdavo ką Elena pasidarė, nes atrodo kažkaip kitaip.

Per 12 savaičių moteris numetė apie 8 kilogramus, o jos savijauta pagerėjo visu 100 procentų.

„Nebeskaudėjo galvos, nereikėjo gerti vaistų nuo skausmo, nekilo rūgštys, kūnas pasidarė tvirtesnis, atsirado pasitikėjimas savimi, pagražėjo oda, dingo bėrimai, atsirado daugiau energijos, diena pasidarė ilgesnė, atsirado laiko viskam“, – vardija ji.

Žalingų įpročių moteris neturėjo – tik ypatingomis progomis pakeldavo taurę ar dvi putojančio vyno, o po programos jis dingo iš gyvenimo visai. Programos metu pasimėgaudavo puodeliu kavos, o dabar ir to nebesinori.

„Taip stengiuosi tęsti visą šitą nueitą kelią ir toliau. Programos metu išmokau keltis anksti ryte, pasimankštinti, tada nuvažiavus į darbą eiti pasivaikščioti dar iki darbo pradžios, sportuodavau apie 4–5 kartus per savaitę“, – pasakoja Elena.

Žinoma, kai norisi, ji leidžia sau ir pasilepinti, nes žino, kad vienas ar kitas paklydimas jau neišves jos iš kelio.

„Dabar jaučiuosi puikiai, prisiminus kiek ilgai delsiau nesikreipdama anksčiau į Brigitą mąstau, kodėl tiek laiko delsiau ir vis nesikreipiau“, – šypteli Elena.

Natūraliai pastoti nebesitikėjo

Dar vienas programos stebuklas – praėjus savaite po programos pabaigimo Elena sužinojo, kad laukiasi. Prieš šešerius metus ištekėjusiai moteriai tai prilygo stebuklui.

„Iš pradžių tai nepatikėjau, galvojau gal koks testas senas, gal šiaip čia kažkas negerai, nes bandžiau pastoti apie trejus su puse metų. Prieš metus buvo diagnozuota endometriozė, atlikta operacija, nustatyta ketvirta ligos stadija.

Gydytojai nieko gero nežadėjo, siūlė ilgai nelaukus kreiptis dėl pagalbinio apvaisinimo. Kreiptis žadėjau tada, kai pasijausiu geriau, kai kūnas sutvirtės, bet neprireikė įvyko stebuklas už kurį kiekvieną dieną dėkoju Dievui ir trenerei Brigitai“, – nuoširdžiai sako Elena.

Ji ir kitoms moterims rekomenduoja nelaukti, kreiptis į B.Petrulę, kai tik jaučiasi nepasitikinčios savimi.

„Galiu drąsiai pasakyti, kad tai buvo geriausia investicija į save per mano gyvenimą. Jaučiuosi nuostabiai, pasikeitė visas mano gyvenimo būdas, pradedant maistu baigiant požiūriu į save. Atrodo anksčiau turėjau mažai laiko viskam, dabar išmokus planuotis jo dar laisvo lieka. Ačiū tau Brigita už rūpestį, už palaikymą ir paraginimus daryti daugiau, stengtis labiau. Tikrai nemesiu šio kelio, eisiu juo ir toliau“, – žada Elena.

Trenerės Brigitos Petrulės komentaras: „Labai džiaugiuosi klientės pasiekimais, smagu ,kad galiu padėti jaustis geriau ir pasiekti savo tikslus. Kaip ir Elena sako taip ir aš tikiu, kad gyvenimo būdo pokytis ir rūpinimasis savo kūnu tikrai gali prisidėti prie vaisingumo ir pagalbos pastojant. Beje, prieš nėštumą sportuojančios moterys yra stipresnės ir nėštumo metu, o po gimdymo žymiai greičiau sugrįžta į savo prieš nėštumą turėtas formas.

Elena sportavo pagal jai individualiai sudarytą sporto programą, atliko kardio ir jėgos treniruotes, stuburo sveikatingumo mankštas.

Taip pat individualiai bendraujant su klientėmis mokau jas sveikesnės mitybos taisyklių ir padedu įgyti geresnių įpročių .

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.