Kukurūzai – gaivus ir maistingas akcentas vasaros patiekalams

2024 m. birželio 12 d. 08:00
Atėjus šiltajam sezonui, daugelio mūsų valgiaraščiai tampa lengvesni ir spalvingesni. Tai metas, kuomet norisi atrasti naujų skonių ir papildyti savo mitybą sveikais bei maistingais ingredientais. Vienas iš jų – kukurūzai, praturtinantys patiekalus ne tik savo gaiviai saldžiu skoniu, bet ir naudingomis maistinėmis medžiagomis. Tai itin universali daržovė, kurią galima naudoti tiek šviežią, tiek konservuotą, o jos paruošimo būdų – gausybė. Jau daug metų aukštos kokybės produktus iš daržovių kurianti Bonduelle toliau dalinasi, kodėl kukurūzai yra puikus pasirinkimas vasaros patiekalams ir kaip juos įtraukti į savo mitybą.
Daugiau nuotraukų (2)
Kukurūzai – ne tik gardūs, bet ir itin maistingi
Kukurūzus neabejotinai galima priskirti prie vertingų maisto produktų, teikiančių įvairią naudą žmogaus organizmui. Jų sudėtyje esančios skaidulos efektyviai prisideda prie virškinimo sistemos gerinimo, padeda palaikyti ilgalaikį sotumo jausmą ir reguliuoja cukraus kiekį kraujyje. Kukurūzai yra puikus B grupės vitaminų, ypač tiamino ir niacino, šaltinis – šie vitaminai būtini normaliam nervų sistemos funkcionavimui ir energijos gamybai.
Taip pat kukurūzuose yra daug antioksidantų, įskaitant beta karoteną, kuris organizme transformuojamas į vitaminą A, stiprinantį imuninę sistemą ir gerinantį regėjimą. O šioje daržovėje esantys mineralai, tokie kaip magnis ir fosforas, padeda stiprinti kaulų struktūrą ir palaikyti normalią raumenų funkciją. Taigi, kukurūzai yra puikus pasirinkimas, siekiant įvairiapusiškai praturtinti savo mitybą ir užtikrinti gerą organizmo būklę.
Kaip naudoti kukurūzus skirtinguose patiekaluose?
Šią universalią daržovę galima naudoti įvairiausiuose patiekaluose. Vasaros metu, kai dažniausiai norisi lengvesnių patiekalų, kukurūzai idealiai tinka salotų pagardinimui. Pavyzdžiui, meksikietiškos salotos su kukurūzais, avokadais, raudonosiomis pupelėmis ir paprikomis yra ne tik spalvingos, bet ir pilnos skirtingų tekstūrų bei skonių. Kukurūzai joms suteikia saldumo ir sultingumo, kuris puikiai dera su kitais ingredientais.
Ši daržovė neabejotinai tinka ir pagrindiniams patiekalams. Pavyzdžiui, tortilija su vištiena, kukurūzais ir gvakamole gali būti šaunus pasirinkimas tiek vasariškiems pietums, tiek vakarienei. Joje yra viskas, ko reikia subalansuotam ir maistingam patiekalui: baltymai, angliavandeniai ir sveikieji riebalai. Na, o kukurūzai šiai tortilijai suteikia dar daugiau spalvų (kartu ir organizmui naudingų medžiagų), maloniai gaivaus saldumo ir sultingumo.
Kaipgi vasara be grilio! Norint kažko sotesnio, tačiau neapsunkinančio, jame galima lengvai išsikepti įdarytas paprikas su maskarponės sūriu, ryžiais ir konservuotais kukurūzais, kurie čia harmoningai papildo kitus ingredientus. Nors šis patiekalas gali būti kepamas ir orkaitėje, grilis padės atskleisti dar kitokį jo skonį. Be to, tai bus tobula proga praleisti daugiau laiko lauke.
Kukurūzų derinimas patiekaluose: naudingi patarimai
Kukurūzai – natūraliai saldi daržovė. Todėl renkantis juos kaip sudedamąją patiekalo dalį, vertėtų pagalvoti, kokie kiti ingredientai padėtų išgauti subalansuotą skonį. Vieni tokių galėtų būti rūgštesni ar aštresni ingredientai, pavyzdžiui, citrinų sultys arba aitriosios paprikos. Kuo puikiausiai tiks ir švieži žalumynai, tokie kaip kalendros ar bazilikas, – jie gali padėti atskleisti kukurūzų skonį, suteikdami patiekalui dar daugiau gyvybės ir šviežumo.
Gaminant patiekalus su šia daržove, vienas patogiausių pasirinkimų, leidžiantis ne tik sutaupyti laiko, bet ir pasimėgauti turtingu skoniu, – konservuoti kukurūzai. Žinoma, renkantis tokį produktą, derėtų atkreipti dėmesį į jo sudėtį: geriausia rinktis tokius konservuotus kukurūzus, kuriuose nėra pridėtinio cukraus, o druskos kiekis – kuo mažesnis. Verta atsiminti, jog kokybiški kukurūzai išlaiko natūralų skonį ir maistingumą be nereikalingų priedų.
Vasaros metu, kai patiekaluose norisi daugiau lengvumo ir gaivumo, kukurūzai yra vienas tų ingredientų, kuris ne tik suteikia malonumą valgant, bet ir pamaitina mūsų kūną naudingomis medžiagomis. Tad praturtinti jais įvairius patiekalus, be abejonės, verta. Suteikite savo vasaros patiekalams dar daugiau ryškių spalvų ir įsimintino skonio greitai ir paprastai!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.