Keturiskart pasaulio ir olimpinė čempionė, pirmoji pasaulyje 400 metrų laisvuoju stiliumi nuplaukusi per mažiau nei 4 minutes, įsitikinusi – specialus maitinimasis ne tik padėjo pasiekti geresnių rezultatų sporte, bet ir apskritai geriau jaustis. Todėl ir nulipusi nuo apdovanojimų pakylos plaukikė žiūri, ką deda į burną.
F.Pellegrini niekada nesilaikė jokios dietos ir dabar nesveria maisto porcijų, neskaičiuoja kalorijų. Tačiau ji stengiasi laikytis sveikos ir subalansuotos mitybos, tokiu būdu visų organizmui reikalingų vitaminų ir mineralų gaudama iš natūralių šaltinių.
Ne kartą plaukikė yra pasakojusi, kad jos valgiaraščio pagrindą sudaro vadinamosios Viduržemio jūros dietos patiekalai.
Svarbi taisyklė – ji niekada nevalgo angliavandenių kartu su baltymais, tad jokių bulvių kartu su mėsa.
Angliavandenius ji valgo pietums: neskaldytų grūdų makaronų arba ryžių patiekalą, o baltymus vakarienei – mėsą, dažniausiai vištieną, arba žuvį.
Taip pat F.Pellegrini valgo daug augalinės kilmės baltymų turinčius produktus, daug žuvies, ypač omega-3 turtingų skumbrių, menkių bei jūrų gėrybių. Ji beveik nenaudoja druskos – ją pakeitė kitais prieskoniais, o kiekvieną patiekalą pagardina šaukštu alyvuogių aliejaus.
Dar viena buvusios plaukikės sveikos mitybos taisyklė – nepersivalgyti, tad nuo stalo ji pakyla nejausdama visiško sotumo jausmo.
Vienas mėgstamiausių F.Pellegrini patiekalų pietums yra makaronai su daržovėmis, o vakarienei – skumbrė su bolivinėmis balandomis arba burokėlių salotos su tofu.
Buvusiai plaukikei valgiaraštį padėjo susidaryti žinomas italų kulinaras Marco Bianchi.
Jis leidžia pavalgius burokėlių pasimėgauti ir juodojo šokolado gabalėliu, nes šis derinys padeda prisotinti raumenis deguonies.
Desertu Federica pasilepina tik savaitgalį – suvalgo gabalėlį trupininio obuolių pyrago su riešutais ir migdolais.
Daug dėmesio mitybai skirianti sportininkė nevalgo ir aliejuje keptų patiekalų, tačiau prisipažįsta, kad yra vienas patiekalas, nors ir keptas aliejuje, kurio negali atsisakyti.
Tai močiutės gaminamas tradicinis neapolietiškas patiekalas „mozzarella in carrozza“ – tarp baltos duonos riekelių įspraustas mocarelos gabalėlis, viskas apvoliota plaktame kiaušinyje ir miltuose ir iškepta aliejuje.