Piene yra daugiau kaip 200 įvairių medžiagų, reikalingų žmogaus organizmo ląstelėms atsinaujinti ir energijai gauti. Pirmiausia tai gyvulinės kilmės baltymų šaltinis. Pieno baltymai ne tik labai naudingi, bet ir lengviau pasisavinami – organizmas juos virškina geriau nei mėsos ir žuvies baltymus.
Baltymai ypač naudingi įvairaus amžiaus žmonėms, nes svarbūs normaliai kaulų ir raumenų būklei palaikyti. Pienas yra ir pagrindinis kalcio šaltinis. Pusėje litro pieno yra 50–70 proc. žmogaus organizmui per parą reikalingo kalcio kiekio. Kalcis reikalingas kaulų ir dantų būklei palaikyti, nervų sistemai, raumenų veiklai, medžiagų apykaitai. Ypač daug jo reikia intensyviausiu žmogaus augimo laikotarpiu.
Pienas aprūpina organizmą ir vitaminais: jame natūraliai yra vitamino A ir vitamino B2, kurie svarbūs geram regėjimui palaikyti, nervų sistemai, gerai odos būklei, geležies apykaitai.
Be to, daugelio pamėgtuose raugintuose pieno produktuose yra sveikatai naudingų probiotikų, dar vadinamų gerosiomis bakterijomis, kurios saugo imuninę sistemą, užtikrina gerą virškinimo sistemos darbą. Ne veltui medikai ragina raugintų produktų valgyti kasdien.
Tad pienas ir jo produktai – viena pačių svarbiausių kasdienės mitybos dalių. Dėl to labai svarbu, kad vartotume tikrai gerus, kokybiškus ir naudos sveikatai teikiančius produktus.
Viena didžiausių šalies pieno perdirbimo bendrovių AB „Žemaitijos pienas“, norėdama patenkinti vartotojų poreikius valgyti sveikus, maistingus, kokybiškus, natūralius pieno produktus, pirmoji Baltijos šalyse įdiegė modernią pieno valymo technologiją „Bactocatch“.
Ši technologija leidžia bendrovei padidinti produktų įvairovę ir gaminti aukščiausios kokybės pieno produktus, kurie ilgiau išlieka švieži ir teikia daugiausia naudos sveikatai.
Taikant „Bactocatch“ technologiją nėra naudojama aukšta pasterizacijos temperatūra: iš pieno išvaloma pašalinė mikroflora, bet išsaugomos biologiškai vertingos natūralios sudedamosios pieno dalys – baltymai, vitaminai, fermentai, mineralinės medžiagos. Ši technologija leidžia pašalinti iki 99,9 proc. blogųjų bakterijų, tačiau išsaugo vertingąsias pieno savybes, jis išlieka „gyvas“, o tai labai svarbu pieno produktų kokybei.
„Bactocatch“ veikimo principas – paprastas, bet genialus: pienas leidžiamas per keraminius filtrus, sudarytus iš labai mažų – 0,1–10 mikrometrų – membranų (skylučių). Šios membranos praleidžia pieno baltymus ir kitas vertingąsias sudedamąsias pieno dalis. Išvalyto pieno nebereikia pasterizuoti aukštoje temperatūroje, todėl bendrovėje „Žemaitijos pienas“ iš tokio pieno pagaminti produktai ne tik skanūs, bet ir sveiki bei maistingi, atitinkantys aukštos kokybės produktams keliamus reikalavimus.
Tad skanaukite pieno, kefyro, jogurto, sūrio ar kitų „Žemaitijos pieno“ gaminių ir būkite sveiki.