Žmogaus kūne yra tiek bakterijų, kiek ir ląstelių.
Tyrėjai nustatė, kad kai kurios blogosios bakterijos yra atsakingos už toksinų, dėl kurių tampame atsparūs insulinui, gamybą.
Dėl atsparumo insulinui kūnui pasidaro sunku panaudoti savo riebalus energijai gauti.
Be to, dėl žarnyno bakterijų balanso sutrikimo gali kilti uždegimai, pradėti vystytis diabetas, tampa sunku mesti svorį.
Tačiau yra maisto produktų, kuriuos valgant organizme atsiranda daugiau gerųjų bakterijų. Geriausia tai, kad žarnyno bakterijos gana greitai reaguoja į dietos pokyčius.
Valgydami tokius maisto produktus, dėl kurių sparčiai dauginasi gerosios žarnyno bakterijos, galite greitai sureguliuoti savo kūno svorį.
Tiesiog suvartokite vieną – tris porcijas šių prebiotinių ir probiotinių maisto produktų per dieną. Valgydami juos ne tik lengviau numesite svorio, bet ir išvengsite potraukio cukrui.
Probiotiniai maisto produktai, padedantys mesti svorį:
- jogurtas (be pridėtinio cukraus);
- kefyras;
- sūris;
- rauginti kopūstai;
- rauginti agurkai;
- daržovės;
- alyvuogės;
- sultinys.
Prebiotiniai maisto produktai, padedantys mesti svorį:
- graikiniai riešutai;
- svogūnai;
- porai;
- česnakai;
- neapdoroti žalumynai;
- smidrai;
- avižos;
- lęšiai;
- kukurūzai;
- obuoliai.
Kuo sveikesnės bus jūsų žarnyno bakterijos, tuo lengviau numesite svorio.
Dėl šių produktų mitybos racione liekni žmonės turi daugiau žarnyno bakterijų ir įvairesnę mikrobiotą nei turintys antsvorio ar nutukę.
Parengta pagal dailyhealthpost.com