10 paprastų taisyklių padės išsaugoti ir gerą savijautą, ir dailias kūno linijas

2019 m. liepos 4 d. 06:35
Emilija Miliauskė, „Kuras kūnui“
Įsidėmėkite šias taisykles, ir nereikės skųstis nei antsvoriu, nei bloga savijauta.
Daugiau nuotraukų (3)
1. Valgykite tik tada, kai esate alkani. Nepraleiskite pusryčių. Jei ryte nenorite valgyti – vakarienė buvo per sunki. Vakarienę geriausia valgyti likus 3-4 val. iki miego. Tinka nekrakmolingos daržovės (cukinijos, agurkai, žiediniai kopūstai, morkos ir pan.) ir neriebūs baltymų šaltiniai (kiaušiniai, vištiena, balta žuvis ir pan.), daržovių troškiniai, trintos sriubos.
2. Per dieną išgerkite 1,5-2 l tyro, žemos mineralizacijos, nevirinto vandens. Vanduo geriamas 30 min. iki valgio arba 60 min. po valgio, tai yra tarp valgymų. Valgio metu geriausia negerti. Netinka kava ir arbata. Esant poreikiui geriausia rinktis pusę stiklinės vandens.
3. Vaisius valgykite pirmoje dienos pusėje, atskirai nuo visų kitų produktų. Saldūs vaisiai dera su saldžiais ir pusiau saldžiais. Rūgštūs – su rūgščiais ir pusiau saldžiais. Pavyzdžiui, bananai dera su kriaušėmis, mangais. Nedera su citrinomis, greipfrutais. Melionai ir arbūzai visada valgomi atskirai nuo visų kitų vaisių.
4. Daržovių nederinkite su vaisiais.
5. Dažniau valgykite žuvį, augalinius baltymus. Mėsą – 1-2 kartus per savaitę ir tik su nekrakmolingomis daržovėmis. 
6. Krakmolingų produktų (bulvių, grūdų ir kt.) nederinkite su baltymais.
7. Vienu valgymu valgykite tik vieną baltymų šaltinį (nedera sūris su mėsa, varškė su lašiša, kiaušiniai su vištiena ir pan.).
8. Nuo vakarienės iki pusryčių turi būti bent 12-14 val. tarpas.
9. Atsisakykite greito maisto, padažų, pusfabrikačių ir pan. Kaip maisto pagardus rinktis sveikas alternatyvas: alyvuoges, saulėje džiovintus pomidorus, prieskonius ir įvairias žoleles, pomidorų pastą, neskrudintos kakavos miltelius, stevijos ir vanilės ekstraktą. 
10. Valgykite kuo daugiau žalių daržovių ir žalumynų. Jei jaučiate, kad kyla noras valgyti be saiko, vadinasi, valgote per daug kepto ir virto maisto. Organizmui trūksta fermentų, vitaminų ir mineralų. Jis vėl siunčia alkio signalą. 
Būtų puiku 1-2 dienas per savaitę valgyti tik žalią maistą: vaisius, vaisių, daržovių, žalumynų kokteilius, daržovių salotas, mirkytus riešutus ir sėklas, namų gamybos riešutų pieną ir pan. Tokia iškrova padės susigrąžinti sotumo jausmą, papildys organizmą fermentais, leis išvalyti susikaupusius toksinus. Kai valgote mėsą ar žuvį – žalių daržovių lėkštėje turi būti 2 kartus daugiau nei žuvies ar mėsos.
Mityba^Instantmitybos patarimai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.