Jei žmogus jaučiasi gerai, vartodamas pieną, vargu ar jam reikėtų pieno produktų, kurie yra be laktozės. Jei jam nepasireiškia pilvo tempimas ir pūtimas, spazminiai ar dar kitokie pilvo skausmai, virškinimo sutrikimai, turbūt jam tinka paprastas pienas. Jei jaučia sunkumą, vertėtų ne atsisakyti naudingo pieno produkto, o paieškoti be laktozės.
Be to, yra pastebėta, kad tam tikri pieno produktai yra toleruojami žymiai geriau. Vienas iš jų – kietasis sūris. Kartais geriau pažįstamas kaip parmezanas, bet nepamirškime, kad kietasis sūris yra gaminamas ir Lietuvoje.
Pakankamai mažai laktozės yra ir svieste, kai kurių rūšių jogurte ar net kefyre.
Žinoma, parduotuvėse galima rasti ir pieno produktų be laktozės. Technologinio proceso metu iš pieno žaliavos pašalinamos pieno cukrus – laktozė. Lietuvoje paprastai žaliame piene jų yra vidutiniškai 4,37 proc. Technologinio proceso metu iš pieno pašalinus cukrų jame išlieka visi kiti naudingi elementai – baltymai, riebalai, vitaminai, mineralinės medžiagos ir t.t.