Pieno produktų vengiantiems rado išeitį: kai kurie produktai gali atsidurti lėkštėje

2019 m. birželio 9 d. 16:35
Lrytas.lt
Lietuvoje maždaug 30 procentų gyventojų netoleruoja laktozės. Taip yra dėl to, nes tų žmonių organizme sumažėjęs fermento laktazės aktyvumas. Daugelis žmonių netoleruoja karvės pieno būtent dėl laktozės, nes jų organizme trūksta pieno cukrų skaidančio fermento.
Daugiau nuotraukų (1)
Jei žmogus jaučiasi gerai, vartodamas pieną, vargu ar jam reikėtų pieno produktų, kurie yra be laktozės. Jei jam nepasireiškia pilvo tempimas ir pūtimas, spazminiai ar dar kitokie pilvo skausmai, virškinimo sutrikimai, turbūt jam tinka paprastas pienas. Jei jaučia sunkumą, vertėtų ne atsisakyti naudingo pieno produkto, o paieškoti be laktozės.
Be to, yra pastebėta, kad tam tikri pieno produktai yra toleruojami žymiai geriau. Vienas iš jų – kietasis sūris. Kartais geriau pažįstamas kaip parmezanas, bet nepamirškime, kad kietasis sūris yra gaminamas ir Lietuvoje.
Pakankamai mažai laktozės yra ir svieste, kai kurių rūšių jogurte ar net kefyre. 
Žinoma, parduotuvėse galima rasti ir pieno produktų be laktozės. Technologinio proceso metu iš pieno žaliavos pašalinamos pieno cukrus – laktozė. Lietuvoje paprastai žaliame piene jų yra vidutiniškai 4,37 proc. Technologinio proceso metu iš pieno pašalinus cukrų jame išlieka visi kiti naudingi elementai – baltymai, riebalai, vitaminai, mineralinės medžiagos ir t.t.
pieno produktai^Instantlaktozė
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.