Natūropatinės mitybos specialistė Tautvilė Šliažaitė pataria, kaip mitybos įpročiai gali padėti stiprinti imunitetą, išvengti ligų ir net padėti sveikti. Ją kalbino žurnalistė Goda Prapuolenytė.
Ar imbierą galima vartoti su arbata, ar karštas vanduo neužmuša jo savybių?
„Jeigu česnaką reikėtų valgyti šviežią, neapdorotą, kad gautume visas jo naudingąsias savybes, tai su imbieru yra priešingai: kuo ilgiau kaitiname imbierą, tuo jis darosi stipresnis“, – kalba T.Šliažaitė.
Jos knygoje „Balansas kasdienybėje“ prieskoniams yra skirtas visas skyrius – aiškinama, kurie naudingesni neapdoroti karščiu, o kurie – pakaitinti.
Pasak T.Šliažaitės, visi šakniniai prieskoniai – imbieras, ciberžolė, cinamonas – kuo ilgiau bus kaitinami, tuo intensyvesnės bus jų naudingosios savybės.
O įvairios žolelės – bazilikai, petražolės, krapai ir panašiai – bus tuo naudingesni, kuo mažiau pakaitinti.
„Tad imbierą būtinai pavirkime, patroškinkime – jis puikiai tinka jūros gėrybėms, žuviai pagardinti“, – pataria T.Šliažaitė.