Specialistė patarė, kaip vartoti imbierą, kad gautume daugiau naudos

2019 m. vasario 28 d. 13:02
Lrytas.lt
Video
Dažnas net nesusimąsto, kaip maistas gali prisidėti prie geresnės sveikatos, apsaugoti nuo ligų ar padėti kuo greičiau pasveikti. Susirgę bėgame pas gydytojus ir prisiperkame krūvą vaistų, tačiau yra ir kitas būdas, kuris gali padėti kiekvienam iš mūsų. 
Daugiau nuotraukų (1)
Natūropatinės mitybos specialistė Tautvilė Šliažaitė pataria, kaip mitybos įpročiai gali padėti stiprinti imunitetą, išvengti ligų ir net padėti sveikti. Ją kalbino žurnalistė Goda Prapuolenytė.
Ar imbierą galima vartoti su arbata, ar karštas vanduo neužmuša jo savybių? 
„Jeigu česnaką reikėtų valgyti šviežią, neapdorotą, kad gautume visas jo naudingąsias savybes, tai su imbieru yra priešingai: kuo ilgiau kaitiname imbierą, tuo jis darosi stipresnis“, – kalba T.Šliažaitė.
Jos knygoje „Balansas kasdienybėje“ prieskoniams yra skirtas visas skyrius – aiškinama, kurie naudingesni neapdoroti karščiu, o kurie – pakaitinti.
Pasak T.Šliažaitės, visi šakniniai prieskoniai – imbieras, ciberžolė, cinamonas – kuo ilgiau bus kaitinami, tuo intensyvesnės bus jų naudingosios savybės. 
O įvairios žolelės – bazilikai, petražolės, krapai ir panašiai – bus tuo naudingesni, kuo mažiau pakaitinti. 
„Tad imbierą būtinai pavirkime, patroškinkime – jis puikiai tinka jūros gėrybėms, žuviai pagardinti“, – pataria T.Šliažaitė.
imbierasimbiero naudaimbiero arbata
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.