Už jaunatvišką išvaizdą Marius dėkoja ne puikiems genams, bet sveikai mitybai ir sportui.
„Visas kūnas susideda iš to, ką į jį dedi. Jau daug metų tiek aš, tiek mano žmona stengiamės labai gerai pagalvoti prieš kažką dėdami į burną.
Pagrindinis mūsų mitybos principas – stengiamės valgyti kiek galima mažiau perdirbtą ir kuo šviežesnį maistą. Todėl valgome labai daug daržovių, žalumynų, retkarčiais – mėsą ir žuvį, labai mėgstame riešutus, grybus, uogas, vaisius“, – atviravo M.Jovaiša.
Laidos vedėjas ir sporto treneris Paulius Ratkevičius, fotomeninko šaldytuve neužtikęs nė vieno netikusio produkto, juokavo, kad pats blogiausias dalykas jame – šviežios datulės, nors iš tiesų jos yra labai sveikas produktas.
Neseniai atnaujintą „Neregėta Lietuva“ albumą išleidęs Marius atskleidė savo valgymo įpročius: „Valgau tris kartus per dieną, ir valgau tiek, kad neapsunkčiau, po to galėčiau judėti, sportuoti, nereikėtų eiti pagulėti ir pailsėti.“
Virtuvės šefas Arnas Noreika iš Pauliaus surinktų sveikų produktų Mariui pasiūlė pagaminti vegetarišką troškinį, turintį rytietiškų motyvų.
Vegetariškas troškinys
Reikės:
1 baklažano,
1/4 nedidelio šviežio kopūsto,
0,5 kg Briuselio kopūstų,
1/2 poro,
2 morkų,
nedidelio gabaliuko imbiero šaknies,
200 gr šviežių špinatų,
0,5 l trintų natūralių konservuotų pomidorų,
350 g konservuotų avinžirnių,
200 ml kokosų pieno,
druskos,
pipirų.
Kaip gaminti
Pirmiausia paruoškite daržoves – nuplaukite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Įkaitinkite puodą su šlakeliu vandens ir į jį sudėkite pjaustytus abiejų rūšių kopūstus ir morkas. Šiek tiek patroškinkite, berkite baklažaną ir papriką, viską pagardinkite druska, pipirais ir smulkintu imbieru.
Kai daržovės suminkštės, dėkite paskutinius ingredientus: konservuotus pomidorus ir nusunktus avinžirnius, pilkite kokosų pieną. Kai viskas sušils, prieš pat patiekiant sudėkite šviežius špinatus. Palaikykite juos 1 minutę uždengtame puode.
Patiekdami papuoškite žalumynais.