„Žmogus nėra šiukšlių kibiras, į kurį galima kišti bet ką. Jeigu mes nesirengiame bet ko, į automobilį nepilame bet kokių degalų, nesirenkame pigių tepalų, tai ir maistą turėtume rinktis atidžiai“, – požiūrį dėstė Edvardas.
Visai neseniai jis iš draugų ūkininkų išmoko vieną paprastą taisyklę, kurios laikosi norėdamas maitintis sveikais, šviežiais produktais: „Neperku ir šaldytuve nelaikau daugiau maisto, nei galiu suvalgyti tą vakarą, na, dar kad liktų rytojaus pusryčiams. Taip valgysite įvairesnį maistą, galvosite, ką perkate, nevalgysite likučių.“
Paulius, įvertinęs E.Žičkaus šaldytuvo turinį, buvo sužavėtas – gausu daržovių, naminių padažų, sveikos mėsos. Vienintelis nesveikas produktas, kurį pavyko užtikti – kepiniams skirtas margarinas.
„Jis skirtas tortams. Neseniai buvo mamos 65-metis, ir mes su kompanija svečių nutarėme jai iškepti „Medutį“ – nuo tada ir liko margarin“, – juokėsi prodiuseris.
Iš Pauliaus išrinktų produktų virtuvės šefas Arnas pagamino itin sveikuolišką mėsainį be bandelės.
Sveikuolių mėsainis
Reikės:
salotų lapų,
1 persimono,
200 g maltos jautienos faršo slėgtainio,
1/2 avokado,
1/2 citrinos sulčių,
adžikos,
balzaminio padažo.
Keptuvėje pradėkite kepti mėsą, prieš tai ją šiek tiek pabarstę druska. Kol ji čirška, nuplaukite ir nusausinkite salotas, suplėšykite lapais.
Pusę avokado susmulkinkite ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad jis netamsėtų. Plonomis riekelėmis supjaustykite prinokusį persimoną. Kai mėsa iškepus, galima ruošti patiekalą.
Į lėkštę dėkite salotų lapą, porą šaukštų avokadų tyrės ir šiek tiek adžikos. Ant viršaus dėkite iškepusį mėsos slėgtainį ir vėl avokadų tyrės, keletą persimono riekelių. Visa tai uždenkite salotų lapais.
Jeigu sulaukėte svečių – perpjaukitė mėsainį į keturias dalis ir sutvirtinkite pagaliukais.
Viską šiek tiek pašlakstykite balzaminiu padažu.