Mažina širdies ligų riziką
Jei dar nepamėgote obuolių, šis privalumas paskatins jus įsimylėti obuolius. Daugelio pamėgtas rudeninis vaisius labai naudingas širdies sveikatai. Kaip rodo tyrimai, skaidulos ir antioksidantai, esantys obuoliuose, mažina cholesterolio kiekį kraujyje, o tai sumažina širdies ligų riziką.
Mažina kraujo spaudimą
Obuoliuose apstu antioksidantų, pavyzdžiui, flavonoidų, kurie veikia kaip angiotenziną konvertuojančio fermento (AKF) inhibitoriai. Jei sveikai maitinsitės ir valgysite obuolius, šie junginiai gali padėti išvengti hipertenzijos. Obuoliai taip pat turi įspūdingą kalio kiekį, padedantį palaikyti žemą kraujo spaudimą.
Padeda protinei veiklai
Anot 2006-aisiais atliktų tyrimų rezultatų, obuoliai gali padėti pagerinti smegenų veiklą ir atmintį. Vienas obuolys per dieną gali apsaugoti nuo demencijos, kitaip – senatvinės silpnaprotystės!
Palaiko sveiką žarnyno terpę
Jei girdėjote apie probiotikus, tai tikriausiai žinote ir prebiotikus. Jie taip pat yra labai naudingi norint palaikyti sveiką žarnyno terpę. Probiotikai yra „gerosios“ žarnyno bakterijos, kurios klesti pilve, o prebiotikai jas maitina. Obuoliuose yra pektino – tai skaidula, veikianti kaip prebiotikas.
Stiprina imuninę sistemą
Kuo geresnis imunitetas, tuo mažiau galimybių susirgti. Obuoliuose gausu vitamino C, kuris stiprina imuninę sistemą. Pats žmogaus organizmas negali pasigaminti šio vitamino, todėl jis turi būti įsisavinamas su mityba.
Mažina cukrinio diabeto riziką
Kai kitą kartą norėsis saldumynų, griebkite obuolį. Tyrimai nustatė, kad šis užkandis iš tiesų gali padėti apsaugoti nuo 2 tipo cukrinio diabeto susirgimo, rašo thedailymeal.com.
Mažina vėžio riziką
Anot Amerikos vėžio tyrimų instituto, kiekviename kąsnyje esantys fitochemikalai gali sumažinti storosios žarnos, krūtų ir įvairių gerklės ar burnos vėžio pavojų.
Stiprina kaulus
Kalcis nėra vienintelis dalykas, kurio reikia, kad kaulai būtų stiprūs. Jie naudos taip pat pasisemia iš priešuždegiminių junginių, galinčių palaikyti kaulų tankį ir apsaugoti nuo žalos. Mokslininkų tvirtinimu, visi vaisiai gali padėti turėti sveikus kaulus.
Vis dėlto viename tyrime buvo aptarinėjami būtent obuoliai. Bandymo metu nustatyta, kad moterys, valgiusios obuolius vienus, su maistu ar gėrusios obuolių sultis neteko mažiau kalcio, priešingai nei moterys, kurios išvis nevalgė šių vaisių.
Skatina virškinimą
Šie rudeniniai vaisiai pasižymi dideliu skaidulų kiekiu, tad valgydami juos aprūpinate savo organizmą svarbia maistine medžiaga. Skaidulos padeda palaikyti sklandų virškinimą, mažina aukštą cholesterolio kiekį ir kitų sveikatos problemų grėsmę.
Balina dantis
Jei valgysite kuo daugiau obuolių, jums padėkos net dantistas. Šis vaisius turi antibakterinių savybių, kurios gali padėti natūraliai išvalyti dantis. Žinoma, nepamirškite naudotis ir dantų šepetėliu. Obuoliai taip pat skatina seilių gamybą, o jos kovoja su bakterijomis taip pat.
Jaunina odą
Šie rudeniniai vaisiai padeda ilgiau išsaugoti odos jaunystę. Tie patys jau minėti antioksidantai apsaugo odą nuo raukšlių ir nuo kitų su amžiumi susijusių pokyčių. Taigi, obuolių valgymas stangrina, šviesina ir jaunina odą.