Rytą pradėkite išgerdami stiklinę šilto (karštoko) vandens, pagardinto citrinos sultimis. Tai padės suaktyvinti medžiagų apykaitą ir išjudins organizmą.
Būtinai atlikite nors ir kelių judesių rytinę mankštą – išjudinsite viso kūno energiją.
Išgerkite stiklinę ką tik išspaustų granatų sulčių. Tai įkraus energijos ir gausybės vitaminų. Jūsų kūnas, imunitetas ir kraujas padėkos.
O dabar – pusryčiai. Manęs dažnai klausia, ką sveiko ir sotaus valgyti rytą išgėrus žalią kokteilį arba vietoj žalio kokteilio. Nebūtina visko iš karto ir vienu metu. Kiekvienas vaistas, naudojamas netinkamai, gali tapti ne itin naudingas.
Rekomenduoju rinktis košes.
Šilkinė avižinė košė su vaisiais
Reikės:
- pusės stiklinės neapdorotų avižų dribsnių (ar avižinių kruopų be luobelių),
- ketvirtadalio stiklinės mirkytų razinų,
- pusės banano,
- pusės obuolio,
- 2 valg. šaukštų ispaninių šalavijų sėklų arba maltų sėmenų (geriau auksinių),
- žiupsnio druskos (pagal poreikį),
- medaus pagal skonį,
- pusės arbatinio šaukštelio cinamono.
Avižinius dribsnius užpilkite vandeniu, kad apsemtų. Palikite per naktį. Tą patį galite padaryti su razinomis.
Rytą pašildykite košę iki 42 laipsnių (nebūtinai) su ispaninių šalavijų sėklomis, kad jos išbrinktų. Tada sudėkite mirkytas arba nemirkytas razinas, supjaustytą bananą, medų, druską, pusę obuolio. Išmaišykite.
Dėkite į lėkštę, ant viršaus uždėkite likusio obuolio griežinėlius, apibarstykite cinamonu.
Sočių pusryčių!
Receptu pasidalijo „Gražina Gum“