Šis kokteilis yra puikus tuo, kad jį sudaro tiktai patys paprasčiausi produktai, kurių galima rasti dažnoje virtuvėje. Ir visi jie – priimtini skrandžiui ir virškinimo sistemai. Jie lengvai pasisavinami, todėl ir naudos – daugiau.
Kokteilio pagrindas – kefyras – neabejotinai vienas sveikiausių ir naudingiausių gėrimų. O sutrintas su žalumynais jis taps tikru pagalbininku norintiems lieknėti sveikai ir skaniai.
Kefyras naudingas ne tik gaivinančiu skoniu ar tuo, kad jame yra nedaug kalorijų. Jame yra probiotikų – bakterijų, kurios aktyvina žarnyno veiklą. Tad vartodami kefyrą skatinate medžiagų apykaitą.
Lieknėti padeda ir kiti ingredientai. Petražolės pagerina virškinimą ir skatina kūną pašalinti skysčių perteklių iš organizmo.
Kalendros, kaip ir krapai, taip pat padeda gerinti virškinimą.
Agurkai taip pat žinomi kaip skysčius varanti, vidurius laisvinanti priemonė. Be to, tai vienas iš tų produktų, kuriuos virškinant organizmas sudegina daugiau kalorijų nei gauna.
Tad rytais ar vakarais gaminkite šį kokteilį ir džiaukitės pamažu vis plokštesniu pilvuku, liaunesniu liemeniu.
Žaliasis kefyro kokteilis
Reikalingi produktai:
300 ml kefyro (2,5 proc. riebumo);
3 šakelės petražolių;
3 šakelės krapų;
3 šakelės kalendrų;
1 nedidelis agurkas;
žiupsnelis druskos (nebūtina, tik dėl skonio);
žiupsnelis juodųjų pipirų.
Viską sudėkite į kokteilių trintuvą, įpilkite šiek tiek kefyro, berkite druskos, pipirų ir gerai sutrinkite, kol gausite vientisą masę. Supilkite likusį kefyrą ir dar kartą suplakite.