Užtenka tiesiog į savo racioną įtraukti vieną paprastą produktą. Tai – pupelės.
Tokią išvadą padarė amerikiečiai mokslininkai, tyrinėjantys vėžinius susirgimus.
Ištyrę įvairius produktus ekspertai nustatė, kad labiausiai gyvenimo trukmę prailgina pupos.
Jos papildė produktų, lemiančių ilgaamžiškumą, sąrašą.
Iš viso produktų, kurie veikia gyvenimo trukmę, yra dešimt.
Tyrimo autoriai mano, kad pupeles reikia valgyti kasdien. Galima valgyti ir konservuotas pupeles, kurios savo naudingųjų savybių nepraranda, rašoma interneto svetainėje „Liza“.
Pupelės turi daugiausia naudingų savybių iš visų ankštinių daržovių.
Jose gausu aminorūgščių, lengvai virškinamų baltymų, kurie savo maistinėmis savybėmis nenusileidžia mėsai ir kai kurių rūšių žuviai. Taip pat pupelėse yra karotino, krakmolo, angliavandenių ir kone visų būtinų vitaminų bei mineralų.
Gydytojai rekomenduoja į savo racioną pupeles įtraukti tiems, kurie kenčia nuo reumato, dermatitų, bronchų ligų ir žarnyno sutrikimų.
Taip pat pupelės yra geriausia profilaktinė priemonė nuo diabeto ir nutukimo, nes juose yra arginino, mažinančio cukraus kiekį kraujyje.
Be pupelių gyvenimo trukmę padeda pailginti raudonieji kopūstai, įvairūs žalumynai, linų sėmenys, grybai, neskaldyti grūdai, uogos, kukurūzai, riešutai ir arbata.