Štai visi produktai, kuriuos rekomenduojama valgyti. Taip pat ir sąrašas produktų ar medžiagų, kurių reikėtų vengti.
Vartotinų produktų sąrašas
1. Angliavandeniai:
mažai apdoroti grūdai (avižos, ryžiai, rugiai, miežiai, nekepinti grikiai),
soros,
bolivinės balandos,
burnočiai,
batatai,
sėlenos,
rupių miltų duona,
visadalių grūdų makaronai.
2. Vaisiai, daržovės, žalumynai
3. Baltymai:
baltos mėsos žuvys,
lašiša,
kalakuto ar vištos krūtinėlė,
krevetės,
kalmarai,
liesa raudona mėsa (vartoti labai mažai),
kiaušiniai,
pupelės,
lęšiai,
avinžirniai.
4. Riebalai:
nerafinuotas alyvuogių aliejus,
nerafinuotas kokosų aliejus,
linų sėmenų aliejus,
avokadai,
riešutai,
neapdorotas riešutų sviestas,
kokosų drožlės,
įv. sėklos (moliūgų, saulėgrąžų, šalavijų (chia) ir kt.),
linų sėmenys,
kokosų pienas,
migdolų pienas.
5. Pieno produktai:
graikiškas jogurtas,
varškė,
varškės sūris,
kefyras.
Vengtini produktai ir medžiagos*:
japoniška žalioji arbata, kiniška arbata, angliška juodoji arbata (ne daugiau 1-2 puodeliai per dieną);
kava (ne daugiau 1-2 puodeliai per dieną);
cukrus ir saldumynai;
nikotinas;
alkoholis;
šokoladas;
įprasta stalo druska;
margarinas;
kečupas;
majonezas ir įvairūs padažai majonezo pagrindu;
baltų miltų produktai;
manų košė;
įvairūs perdirbtos mėsos gaminiai;
marinuoti / konservuoti produktai (vartoti saikingai);
gazuoti gėrimai.
* Sąrašas nėra baigtinis.
Apibendrinant galima sakyti, kad vartoti reikia kuo mažiau perdirbtus, natūralius produktus. Vengti rafinuotų, perdirbtų, įvairiais cheminiais priedais papildytų maisto produktų.