Pusę sveiko maisto raciono turi sudaryti sudėtiniai angliavandeniai, kurių pagrindiniu šaltiniu yra visadalių grūdų duona ir košės.
Tačiau ne visos košės yra vienodai vertingos. Tad kokią košę rinktis?
Štai pačių naudingiausių organizmui košių penketukas. Dabar apie jas žinosite viską.
1. Avižinė košė
Geriausia avižų savybė yra ta, kad jos gali per gana trumpą laiką atkurti žarnyno mikroflorą.
Avižinė košė yra pagrindinis grožio šaltinis.
Taip pat ji padeda pašalinti iš organizmo toksinus ir kenksmingas medžiagas.
Kaip rašo interneto puslapis „So vkusom“, valgant šią košę oda atjaunėja ir tampa elastingesne, sutvirtėja nagai ir plaukai.
2. Ryžių košė
Avižinė košė yra pagrindinis grožio šaltinis.
Taip pat ji padeda pašalinti iš organizmo toksinus ir kenksmingas medžiagas.
Kaip rašo interneto puslapis „So vkusom“, valgant šią košę oda atjaunėja ir tampa elastingesne, sutvirtėja nagai ir plaukai.
2. Ryžių košė