Virtuvės žinovas pakeitė požiūrį į vieną pusryčių produktą

2017 m. balandžio 1 d. 07:20
Kulinarijos studijos „Čiop Čiop Event studio“ šefas Ronaldas Nagrockis sugeba nustebinti išradingumu net ir tepdamas pusryčių sumuštinius. Šefas ne tik sumuštiniams parenka įdomius ingredientus, bet ir žino, kaip patiekti juos taip, kad paprastas užkandis atrodytų ypač estetiškai.
Daugiau nuotraukų (17)
Anot R.Nagrockio, maistą visų pirma regi akys, tik po to užuodžiame kvapą ir, galiausiai, pajuntame skonį. Todėl svarbiausia, kad jis atrodytų estetiškai.
„Kas galėtų pagalvoti, kad tai dera“, – stebėjosi renginio „Rama pusryčiai“ svečiai, ragaudami „Čiop Čiop“ šefo pagamintus sumuštinius.
Kai kuriuos sumuštinius R.Nagrockis užtepė savo pagaminta moliūgų užtepėle ir skatino juos įvairiausiais ingredientais: burokėlių lapeliais, pelėsinio sūrio gabalėliais, česnako laiškais. Ant kitų sumuštinių nugulė pusiau perpjauti vyšniniai pomidorai, burokėlių lapeliai, ridikėlių skiltelės, o labiausiai daugumą nustebino sumuštiniai su vynuogėmis ir šilauogėmis.
Šįkart šefas sumuštiniams tepti naudojo „Rama“ margariną. Tiesa, R.Nagrockis prisipažino, kad iki šiol margarino vengdavęs, nes buvo skaitęs, kad jis nėra sveikas.
R.Nagrockis buvo skaitęs, kad margarino sudėtyje yra sveikatai kenksmingų transriebalų rūgščių, be to, tai, skirtingai nei sviestas, nėra natūralus produktas.
Tačiau neseniai savo nuomonę apie margariną R.Nagrockis pakeitė, sužinojęs, kad gamintojai gerokai patobulino šį produktą ir jis tapo netgi imtas laikyti sveikesne alternatyva sviestui, kuris sudarytas iš sveikatai ne itin naudingų gyvulinės kilmės riebalų.
Teigiama, kad šiuolaikinių margarinių sudėtyje transriebalų rūgščių pėdsakų yra tik mažiau kaip 1 proc. Be to, visų tipų margarinai praturtinti vitaminais A, D ir E. Pastarasis gaunamas iš margarinui gaminti naudojamų aliejų.
Geros kokybės margarino sudėtyje yra sveikatai naudingų nepakeičiamųjų nesočiųjų riebalų rūgščių omega-3 ir omega-6, kuriais praturtinti produktui gaminti naudojami rapsų ar saulėgrąžų aliejai.
Taigi, nuo šiol R.Nagrockis drąsiau ant duonos riekės tepa ir margariną.
Beje, ar žinote, kaip sužinoti, kurie margarinai yra sveiki ir beveik neturi kenksmingųjų transriebalų rūgščių? Vilniaus universiteto profesorius dietologas dr. Rimantas Stukas paaiškino, kad daug transriebalų rūgščių turi kietesni margarinai, kurie sunkiau tepasi. Tokių geriau nevartoti.
„Tačiau jeigu iš šaldytuvo išimtą margariną galima lengvai tepti, vadinasi jame – minimalus sočiųjų riebalų rūgščių kiekis, o transriebalų praktiškai nėra“, – teigė profesorius.
Na, o norintiems įdomesnio sumuštinio, siūlome išbandyti „Čiop Čiop Event studio“ šefo R.Nagrockio pasiūlytą receptą. Pagal jį galima pagaminti pusryčius 4 asmenims, taigi – visai šeimai
Sumuštinis su moliūgų užtepėle
Reikės:
8 riekelių juodos duonos;
1 česnako galvos česnakų lukštų;
šlakelio alyvuogių aliejaus;
150 g moliūgo;
150 g margarino;
80 g pelėsinio sūrio;
50 g grietinlės;
pundelio pipirnių daigų;
druskos;
pipirų;
purškiamo rozmarinų vandens (nebūtina).
Gaminimas:
Rama sviestinį margariną ir moliūgą apkepame, beriame druską, pipirus, įpilame grietinėlę ir viską susmulkinam smulkintuvu iki vientisos purios masės.
Duoną apkepame orkaitėje su čenakiniu aliejumi, sudeginame česnako laiškus, įjungus griliaus fukciją.
Pateikimas:
Gautą purią masę tepame ant skrudintos duonos, barstome pelėsinį sūrį ir degintus česnako lukštus. Užbaigiame papuošdami pipirnių daigais.
Jeigu norisi ypač gurmaniško skonio, galima sumuštinį apipurkšti rozmarinų vandeniu.
Skanaus!
sumuštiniaisumuštinismargarinas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.