Mėgstate jogurtą pusryčiams? Nedarykite vienos klaidos

2017 m. vasario 16 d. 06:25
Indelis jogurto – daugelio mėgstami pusryčiai arba jų dalis. Geras skonis, puiki sudėtis, baltymai, kalcis, virškinamajam traktui naudingos gerosios bakterijos – yra daugybė priežasčių, kodėl verta valgyti jogurtą.
Daugiau nuotraukų (1)
Bet kartais apetitą sugadina vienas dalykas.
Ar esate pastebėję, kad atidarius indelį, ypač natūralaus, virš jogurto tyvuliuoja balzganas skystis? Vieni žmonės sumaišo jį su jogurtu, kitiems tai sukelia nemalonius jausmus, ir šį skystį jie nupila.
Kas tas skystis, susidarantis virš jogurto?
Viską paaiškino „Daily Mail“. Pasirodo, tai išrūgos, kurios jogurtui stovint atsiskiria ir iškyla į paviršių.
Šiame skystyje yra itin vertingų baltymų – kai kurių tyrimų duomenimis, išrūgų baltymai padeda sumažinti tam tikrų vėžio formų atsiradimo riziką, sureguliuoti kraujo spaudimą, sustiprinti imuninę sistemą.
Išrūgų baltymus itin vertina sportuojantys žmonės, mat jie naudingi siekiant sportinių rezultatų.
Išrūgų baltymai turi švelniai rūgštų kvapą, kuriam kai kurie žmonės yra jautrūs. Kad jo nejaustumėte, užuoj nupylę įmaišykite išrūgas į jogurtą.
O tiems, kuriems šis vaizdas sukelia nemalonius jausmus, patartina prieš atidarant jogurto indelį gerai jį suplakti.
Tuomet išrūgos įsimaišys į jogurtą, jų nebematysite, o jogurtas bus tik naudingesnis!
jogurtasIšrūgosMityba
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.