Pakeiskite rytinę kavą tikru sveikatos eliksyru – auksiniu pienu

2019 m. vasario 14 d. 17:28
Lrytas.lt
Ar kada nors girdėjote apie sparčiai pasaulyje populiarėjantį auksinį pieną, arba, kaip neretai jį vadina, auksinę kavą latę? Vis daugiau žmonių šį gardų, labai šiltą pieną dėl savo puikiųjų savybių geria vietoj kasrytinio kavos puodelio arba vakarais, nes jis padeda nurimti po dienos įtampos. Tokį pieną, kurio viena svarbiausių sudedamųjų dalių yra ciberžolė, galite pasiruošti ir jūs. Bet apie viską iš eilės.
Daugiau nuotraukų (3)
Aukso spalvos ciberžolės teigiamas poveikis ir nauda sveikatai žinomi jau nuo senų laikų. Šis iš Indijos kilęs prieskonis priklauso imbierinių šeimai ir jau daug amžių naudojamas Vidurio Rytų ir Pietryčių Azijos virtuvėje. Ypatingoji ciberžolės sudedamoji dalis yra kurkuminas. Būtent dėl šio cheminio junginio ciberžolė gali padėti įveikti uždegimus, apsaugoti nuo širdies ligų ar pagerinti virškinimą. Be to, ciberžolė yra galingas antioksidantas.
Ciberžolės rekomenduojama vartoti kasdien. Vienas iš geriausių būdų gauti kasdieninę porciją šio nuostabaus prieskonio – gerti auksinį pieną arba auksinę latę.
Kaip rašoma interneto puslapyje MNN, egzistuoja daugybė auksinio pieno paruošimo receptų, bet svarbiausi šio gėrimo ingredientai yra ciberžolė, žiupsnelis juodųjų pipirų ir pienas, nesvarbu, koks – karvės, migdolų, kokosų ar kitoks.
Pipirai padeda mūsų organizmui geriau įsisavinti kurkuminą. Taigi, jeigu į auksinį pieną įbersite žiupsnelį pipirų, šio gėrimo gerosios savybės sustiprės. Dažnai į auksinį pieną dar dedama ir imbiero, cinamono, Kajeno paprikų, kardamono, vanilės, taip pat pilama kokosų aliejaus.
Tradiciškai gėrimai, į kuriuos dėl naudos sveikatai, dedama ciberžolės, nesaldinami, bet į daugelį šiuolaikinių receptų įtraukiama ir saldiklių. Jeigu jums trūksta saldumo, gėrimą galite pasaldinti medumi, klevų sirupu arba datulėmis. O mes jums siūlome pasiruošti auksinio pieno pagal „YouTube“ kanale „Clean & Delicious“ pasiūlytą receptą.
2 porcijoms reikės:
1 a. š. sutarkuotos šviežios ciberžolės (arba 1/2 a. š. ciberžolės miltelių);
1/4 a. š. sutarkuoto šviežio imbiero (arba 1/8 a. š. imbiero miltelių);
1 a. š. cinamono;
žiupsnelio juodųjų pipirų;
1 v. š. medaus;
1 a. š. kokosų aliejaus
2 puodelių nesaldinto kokosų ar kitokio neriebaus pieno. Jei naudosite riebų, tuomet nepilkite kokosų aliejaus.
Sudėkite visas sudedamąsias dalis į prikaistuvį. Pavirinkite ant nedidelės ugnies, kol visos sudedamosios dalys susimaišys, o pienas sušils.
Kalorijų kiekis: 98; riebalų kiekis: 5,4 g; angliavandenių: 12,3 g; skaidulų: 1,9 g; cukrų: 8,8 g; baltymų: 1,2 g.
Turinys pirmą kartą publikuotas 2017 metų vasario 7 dieną.
ciberžolėauksinis pienas^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.